A l'usine

NOORD-FRANKRIJK
Usine de Consenvoye (UDC)
La Côte des Grands Prés
FR - 55110 Gercourt et Drillancourt
Voor meer info kun je altijd een kijkje nemen op http://alusine.com

Je reis

1. Samen kostendelend reizen met de auto

Je kan met collega-deelnemers afspreken om kostendelend samen te reizen via ons forum. Dit is een publiek forum, maar om te reageren of iets te plaatsen moet je je wel registreren. De prijs die je als passagier betaalt, spreek je onderling af. De reistijd met de auto vanuit Brussel bedraagt ongeveer 3 uur. 

2. Taxistop

Taxistop verzorgt een liftservice en zoekt voor jou chauffeurs die plaats vrij hebben. Je betaalt een kilometervergoeding van € 3/100 km aan de chauffeur. Taxistop is voor inlichtingen te bereiken op het nummer (0032) 070/22 22 92. Om gebruik te maken van hun diensten, dien je je in te schrijven op hun website: www.taxistop.be.

3. De trein

Het openbaar vervoer is de derde optie. Je kan de trein nemen naar Virton (België) of naar Verdun. Voor Verdun neem je eerst de Thalys naar Parijs, vervolgens de TGV naar station Meuse (Issoncourt) en tot slot de shuttle naar Verdun. 

Aan het eindstation van Verdun of Virton heb je een lift nodig naar de verblijfplaats. Dit kan via de afhaalservice (maximum 3 personen) van UDC, maar dan betaal je wel een vergoeding. Die bedraagt € 50 per rit van/naar Virton en €25 per rit van/naar Verdun. Als je met meerdere personen opgehaald wordt, kun je die kosten dus delen.

 

Goed om weten!
 

1. Onthaal en afsluiting

Rond 14u komt de begeleiding van WISPER aan in het centrum. De cursuscoördinator zorgt voor het onthaal, de kamerverdeling en andere praktische hulp. Ben je zelf eerder ter plaatse, wacht je best op de komst van de begeleider. Op de laatste dag van de cursus (vrijdag) vertrekken we na het middagmaal. Er is dus geen avondmaal voorzien. 

2. Maaltijden

Elke dag zijn er drie maaltijden voorzien. Volg je een speciaal dieet? Dan is het aan te raden om een ‘basispakket’ mee te nemen.

Ben je vegetariër, veganist of zijn er allergieën waar we rekening mee moeten houden? Stuur dan voor vertrek een mailtje naar info.leuven@wisper.be

3. Overnachting

Lakens zijn voorzien. Handdoeken moet je wel zelf meebrengen. Douches zijn op de kamer. We verdelen de kamers in samenspraak en volgens reservatie vooraf. Er zijn enkel meerpersoonskamers beschikbaar.  Elke kamer heeft één sleutel. Er is géén kluis in het centrum. Waardevolle dingen laat je thuis, of je geeft ze in bewaring aan de centrumdirecteur.

4. Geldautomaten, winkels

Consenvoye heeft een eetgelegenheid (café/restaurant), een benzinestation en een broodmachine waar je verse baguettes kan kopen. De dichtstbijzijnde winkeltjes vind je in Sivry-sur-Meuse en Dannevoux. Damvillers heeft een klein supermarktje. Voor de grotere winkels moet je in Verdun (op 20km) zijn. 

5. Internet

Op de locatie is overal draadloos internet. Je kan ter plekke naar de toegangscode vragen.

6. Wat je zeker nodig hebt

Wandelschoenen, een kurkentrekker voor de liefhebbers van plaatselijke landwijnen, gezelschapspelletjes en dvd's om de avonden extra gezellig te maken.

7. Over de verblijfplaats

De naam zegt het al: Usine de Consenvoye, het decor voor deze tekenweek, is een gerenoveerde ijzerfabriek. Het is een plaats met een stevige geschiedenis en die voel je nog steeds in de lucht hangen. Doe er vooral je voordeel mee en laat deze setting je verbeelding prikkelen en je inspireren!

Overigens zijn er gelegenheden genoeg om de omgeving te verkennen: wandelen door het heuvelachtige landschap, kopje onder gaan in de Maas, de Mont-devant-sassey kerk bezoeken, kanovaren, schattenjagen tussen de spullen op een rommelmarkt ... Het beste van Noord-Frankrijk ten voeten uit, quoi!