OPEN CALL | artist in residence

Ben je een ervaren schrijver, dichter, tekenaar, fotograaf, illustrator, danser, theaterspeler of -maker?
Zin om - alleen of met je gezelschap - een week lang zelfstandig te creëren, schaven en bricoleren?
Zit je met een onderzoeksdrift en een kunstzinnig idee dat je Panamarenkogewijs wil uitbroeden in ons nest vol mogelijkheden?

Word artist in residence tijdens onze zomerweek in OPEK!

Tijdens onze zomerweek in Leuven (van dinsdag 28 juli tot en met 1 augustus), stellen wij twee ruimtes open voor twee artists in residence: een beeldend atelier en een dans- en theaterruimte.

/ wat hebben wij je te bieden?

Een eigen atelier in OPEK. Dit is jouw plek, je materiaal mag je er gerust laten slingeren. In het hele gebouw vinden op dat moment cursussen plaats waar je kan binnengluren en er lopen cursisten en docenten rond waaraan je vragen kan stellen. Kortom: we omringen je met kunst en inspiratie. Je hebt de vrijheid om zelf je planning en uren te bepalen.

Elke dag heb je een contactmoment met de stafdocent van jouw discipline (dans, theater, beeld of literatuur). Dit is hét moment om vragen te stellen, invalshoeken af te toetsen, een gevoel te delen ... Elke ochtend ben je welkom op onze fysieke opwarmingen als je daar zin in hebt. Je hebt toegang tot ons materiaalhok vol kostuums, tekengerei, papier, boosters, theaterlichten, muziekinstrumenten … Ook in onze bibliotheek vol literatuur over kunst, theater, dans ... mag je rondsnuffelen à volonté.
 

/ wat verwachten we van jou?

Tijdens de week deel je af en toe je inspiratie op de daartoe voorziene muur in het WISPER-café. Dat mag een vraagstuk zijn, een ontwerp, een materiaalstudie … Je zet de atelierdeur op een kier voor nieuwsgierige cursisten die eens willen binnenpiepen.

En op het einde van de week toon je wat je hebt of geef je een inkijk in je proces/performance/product. Je kiest zelf op welke manier je dat doet, we verwachten zeker geen afgewerkt product.
 

/ zo stel je je kandidaat

Stuur vóór 1 juni 2020 een dossiertje (1 A4) door naar eva@wisper.be
Daarin leg je uit waarover je onderzoek zal gaan. Half juni krijg je te horen of je aanvraag weerhouden wordt. 

Vragen of opmerkingen?

Mail eva@wisper.be