Berlijn

BERLIJN
DOCK11 Eden Studios*****
Breite Straße 43 - 13187 Berlin/Pankow
www.dock11-berlin.de
 
Berlijn
 
De cursuslocatie bevindt zich midden in de stad, in het district Pankow, langsheen een brede laan. We logeren in twee herenhuizen die gelegen zijn langsheen de straat. Beide huizen worden gescheiden door het koffiehuis waar o.a. ook de maaltijden worden geserveerd.
 
Achter de villa’s bevindt zich een mooie lang uitgerekte parktuin waar je bij mooi weer kan eten of gewoon luieren. De ruime werkstudio's bevinden zich in twee nieuwe gebouwen aan de rand van de tuin. Foto’s van de locatie kan je hier bekijken. 
 
Opgelet: we logeren in EDEN*****, vergis je niet met de DOCK11 studios van dezelfde organisatie want die bevinden zich op een ander adres.

 

1. OVER JE REIS

De reis naar Berlijn organiseer je zelf en is niet inbegrepen in de cursusprijs. 

1. Met de trein

Er zijn dagelijks meerdere treinverbindingen met ICE en Thalys vanuit Brussel of Luik, met een overstap in Keulen. Tickets bestel je via NMBS Europe.

2. Samen kostendelend reizen met de auto

Je kan met mededeelnemers afspreken om kostendelend samen te reizen via ons carpoolforum. De prijs die je als passagier betaalt, spreek je onderling af.Vanuit Brussel is het ongeveer 9 uur rijden met de auto. Parkeren kan niet op het domein maar langsheen de Breitestrasse kan je gratis parkeren.

Opgelet: met het forum geeft WISPER de mogelijkheid om af te spreken om te carpoolen, maar geen enkele garantie dat iedereen ook een plekje vindt. De doeltreffendheid van dit forum hangt immers af van het aantal chauffeurs die reizigers willen meenemen. 

3. Met het vliegtuig

Verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen op Berlijn. Berlijn heeft twee luchthavens (Tegel en Shönefeld) met een vlotte verbinding naar het centrum. 

Opgelet: als je een vroegboeker bent, neem dan best een annulatieverzekering op je vlucht. Het kan immers altijd gebeuren dat we de cursus moeten annuleren als er niet voldoende inschrijvingen zijn. 

OPENBAAR VERVOER NAAR EDEN*****

  • Tram-Station: M1, M50 Pankow-Kirche
  • U / S Pankow: U2, M27, S2, S8, RE3, RE5
  • Bus: 107, 155, 250, 255, X54, N50, N2

Om de hoek van onze verblijfplaats is er mogelijkheid tot fietsen huren! 

 

2. OVER JE VERBLIJF

1. Onthaal en praktische info

Op maandag 29 juli word je onthaald door de WISPER coördinator in het café van EDEN. Het café sluit om 18u. Na 18u bel je de coördinator als je toekomt. De naam en het telefoonnummer krijg je een maand voor vertrek via mail toegestuurd. Er is op maandagavond geen avondmaal voorzien. Om 20u starten we de cursusweek met een korte kennismaking. De cursus eindigt op zondag 4 augustus na het ontbijt. 

De dagen voor of na de cursus kan je niet verblijven in EDEN*****. De waarborg voor je kamersleutel bedraagt 20 euro en wordt bij teruggave van de sleutel terugbetaald. 

2. De kamers

In de eerste villa bevinden zich de duurdere kamers. Het zijn in totaal 5 slaapkamers met eigen sanitair (WC + douche): 2 éénpersoonskamers, 3 tweepersoonskamers. In de tweede villa is het sanitair gemeenschappelijk: WC’s en douches op de gang. De kamers zijn heel ruim. In totaal zijn er 4 tweepersoonskamers en 1 éénpersoonskamer. In de kamers is alles voorzien: dekbed, kussen en slopen. Je bed zal proper gedekt zijn.

De prijzen van deze kamers variëren naargelang het comfort en het aantal personen per kamer. Bij inschrijving kies je het tarief dat hoort bij welk type kamer je verkiest (één- of tweepersoons, met of zonder sanitair).

Omdat het aantal éénpersoonskamers beperkt is, wijzen we de kamers toe in volgorde van inschrijving. Wens je de kamer te delen met iemand anders, dan vermeld je zijn/haar naam bij je inschrijving in het vakje ‘opmerkingen’.

3. De maaltijden

De prijzen zijn inclusief cursus, verblijf en 7x ontbijt en 5x lunch. 

Het ontbijtbuffet en de vegetarische lunch worden opgediend in het café van EDEN. De avondmaaltijd zoeken we in de stad en is ook voor eigen rekening. Berlijn telt heel veel gezellige en betaalbare eetgelegenheden.

In het cursuscentrum zijn de maaltijden vegetarisch en vaak ook vegan. Aan het ontbijtbuffet heb je keuze uit ontbijtgranen en muesli, brood, toast, yoghurt of platte kaas, jam en fruitsap, thee en koffie. De lunch is afwisselend rijst, pasta of aardappelen met diverse groenteschotels en fruit. Het café biedt een uitgebreid assortiment aan koffies en kruidenthee’s, niet inbegrepen in de prijs.

Personen met een allergie voor bepaalde voedingsstoffen moeten dit op voorhand melden via betty@wisper.be. WISPER verwittigt de keuken en in de mate van het mogelijke wordt er rekening mee gehouden. Bij specifieke allegieën vragen we om zelf een basisvoedselpakket mee te brengen. Vlak in de buurt is een biowinkel waar je eventueel zelf inkopen kan doen.

 

3. WAT BRENG JE MEE?

Als je specifieke dingen voor de cursus moet meebrengen, wordt dit op voorhand gemaild door de docent. Wat je al wel kan voorzien:

- zwemgerief (zowel Badeschiff als het meer zijn leuk bij warm weer)
- handdoeken (er is maar 1 kleine handdoek per persoon voorzien)
- oordopjes voor de lichte slapers
- eventueel een doek om de kamer te verduisteren:  sommige kamers hebben geen gordijnen
- een stadsgids is handig voor wanneer je op stap gaat
- een zaklamp: ’s avonds is het domein schaars verlicht

Nog vragen? Mail naar betty@wisper.be of bel 016/25 16 21 (dinsdag, woensdagvoormiddag en donderdag)