Blanchefosse

NOORD-FRANKRIJK
Ateliers
Route Bonnefontaine
08290 Blanchefosse et Bay
Voor meer info kun je altijd een kijkje nemen op www.atelierblanchefosse.nl
 

1. OVER JE REIS

Op de eerste dag van je cursus word je verwacht om 14u. Nadat iedereen geïnstalleerd is in de kamers, starten we met de eerste kennismakingssessie om 15u. Op de laatste dag eindigt de cursus na de lunch.

Carpoolen

Je kan met mededeelnemers afspreken om kostendelend samen te reizen via ons carpoolforum. De prijs die je als passagier betaalt, spreek je onderling af.

Opgelet: met het forum geeft WISPER de mogelijkheid om af te spreken om te carpoolen, maar geen enkele garantie dat iedereen ook een plekje vindt. De doeltreffendheid van dit forum hangt immers af van het aantal chauffeurs die reizigers willen meenemen. 

Vanuit Brussel ben je op ongeveer 2,5u met de auto ter plaatse. Enkele tips voor tijdens de autoreis:

Na Couvin is er 's avonds geen mogelijkheid om te tanken, houd daar rekening mee (ook voor je terugreis). Het is ongeveer 30km vanuit Blanchefosse tot Couvin.

De goedkoopste pompen vind je in Couvin bij supermarkt Match en Luk Oil.

Na de Franse grens kan je iets drinken in Rocroi centrum (oude vestingstad). Vandaaruit is het nog een halfuurtje rijden tot Blanchefosse. 

Veel restaurants zijn in de Ardennen alleen tussen de middag open. Bel even om zeker te zijn.

 

2. ALLES OVER JE VERBLIJF

De locatie

Atelier Blanchefosse is een gerestaureerde voormalige burgemeesterswoning met bijgebouwen. Hier wonen en werken twee Nederlandse kunstenaars, Inge en Don. Tijdens het jaar kan je er verblijven als artist in residence, tijdens de vakantiemaanden gaan er cursussen door in diverse kunstdisciplines.

Eén van de bijgebouwen is omgebouwd tot een ruime danszaal met houten vloer. In de andere bijgebouwen zijn de slaapkamers en het sanitair gevestigd. De immens grote tuin (1ha) is deels aangelegd, deels wild. Je kan er heerlijk rustig kamperen. Bij mooi weer wordt er buiten gegeten, aan de lange tafel op het terras. Naast de hoeve bevindt zich nog een gîte met 5 tweepersoonskamers.

Voor wie wil ontsnappen van de drukke wereld, is dit atelier the place to be. Verwacht een prachtige sterrenhemel, een dromerig uitzicht, een schilderachtig meer en twee katten. De gerenoveerde burgemeesterswoning bevindt zich in de Franse Ardennen. Zelfs als je hier nog nooit bent geweest, heb je hier het ultieme "thuiskomen"-gevoel. Hier doe je de dingen waar je nu geen tijd of ruimte voor hebt. En na een paar diepe teugen Blanchefosse-sfeer in je longen, ga je er nooit meer willen weggaan. Tenzij om op wandel te gaan in de typische Noord-Franse dorpjes in de buurt. 

De slaapvoorzieningen

Beddegoed is aanwezig, handdoeken breng je zelf mee.

Elke slaapunit heeft eigen sanitair:

  • een zespersoons slaapzolder, afgeschermd per 2 bedden (Etable)
  • 2 driepersoonskamers (Ridderzaal en Kleine Zolder)
  • 1 tweepersoonskamer (Room with a view)
  • 1 tweepersoonsblokhut (in de tuin)
  • 5 (tweepersoons)kamers in de gîte. Deze kunnen verhuurd worden als 1 persoonskamer met een toeslag van 20 euro per nacht
  • camping in de tuin met eigen tent

Bij je inschrijving kan je in het vakje ‘commentaar’ je voorkeur voor een kamer aanduiden en/of vermelden als je met iemand samen op de kamer wil. De kamers worden toegewezen in volgorde van inschrijving.

De maaltijden

Alle maaltijden zijn inbegrepen in de cursusprijs: ontbijt, lunch en ’s avonds een vegetarisch driegangendiner. Behalve koffie en thee is drank exclusief. Op de dag van aankomst is er een avondmaaltijd voorzien, op de laatste dag is er ontbijt en lunch.

Personen met een speciaal dieet of een allergie voor bepaalde voedingsstoffen moeten dit op voorhand melden via betty@wisper.be
WISPER verwittigt de keuken en in de mate van het mogelijke wordt er rekening mee gehouden. Bij specifieke allegieën vragen we om zelf een basisvoedselpakket mee te brengen.

Nog vragen? Mail naar betty@wisper.be of bel 016/25 16 21 (dinsdag, woensdagvoormiddag en donderdag)