Charleroi

CHARLEROI

Auberge de Jeunesse de Charleroi
Rue du Bastion d’Egmont, 3 | 6000 Charleroi
Telefoon: 071 15 81 28
www.lesaubergesdejeunesse.be

Charleroi

1. OVER JE REIS

Op maandag 5 augustus start de cursus om 13u. Als je je daarvoor graag uitgebreid installeert, kom je dus best wat vroeger toe. Op de laatste dag, donderdag 8 augustus, eindigt de cursus om 17u. 

Met de trein

Supermakkelijk én duurzaam! De jeugdherberg ligt pal tegenover het station.

Carpoolen

Je kan met mededeelnemers afspreken om kostendelend samen te reizen via ons carpoolforum. De prijs die je als passagier betaalt, spreek je onderling af.

De jeugdherberg beschikt niet over een parking. In het centrum is het betaald parkeren of in parkeergarages.

Opgelet: met het forum geeft WISPER de mogelijkheid om af te spreken om te carpoolen, maar geen enkele garantie dat iedereen ook een plekje vindt. De doeltreffendheid van dit forum hangt immers af van het aantal chauffeurs die reizigers willen meenemen. 
 

2. OVER JE VERBLIJF

De jeugdherberg van Charleroi is splinternieuw, gelegen aan de oevers van de Samber en vlakbij het treinstation Charleroi-Zuid.

De slaapvoorzieningen

Je kan kiezen voor een tweepersoons- of een vierpersoonskamer, de tweepersoons is wel iets duurder. Omdat het aantal kamers beperkt is, worden deze toegewezen in volgorde van inschrijving. Wens je de kamer te delen met iemand anders, vermeld zijn/haar naam dan bij je inschrijving in het vakje ‘opmerkingen’. Alle kamers hebben een eigen badkamer, USB-stopcontacten, gratis wifi en lockers.

Beddegoed is aanwezig, handdoeken breng je zelf mee of kan je huren.

De maaltijden

We logeren in half-pension. In de jeugdherberg is er uitgebreid ontbijtbuffet en een warme avondmaaltijd met soep, hoofdgerecht en dessert. Ontbijt en avondmaaltijd zijn inbegrepen in de cursusprijs. De lunch, een broodje met soep ergens in de stad, is voor eigen rekening.

Personen met speciale dieetwensen (zoals vegetariërs) of een allergie voor bepaalde voedingsstoffen moeten dit op voorhand melden via betty@wisper.be
WISPER verwittigt de keuken en in de mate van het mogelijke wordt er rekening mee gehouden. Bij specifieke allegieën vragen we om zelf een basisvoedselpakket mee te brengen.

Nog vragen? Mail naar betty@wisper.be of bel 016/25 16 21 (dinsdag, woensdagvoormiddag en donderdag)
 

3. OVER DE CURSUSLOCATIE EN DE OMGEVING

De jeugdherberg beschikt over een ruim cursuslokaal dat we vooral ’s avonds zullen gebruiken. Overdag kunnen we terecht op interessante culturele locaties die we momenteel nog volop aan het verkennen zijn. In de pijplijn zitten al het museum BPS22, een werkplek in de bibliotheek van l’ Université du Travail of in de bibliotheek van Le Vecteur ...

Wat er zeker op het programma staat is een wandeltocht over terrils en langsheen vervallen fabriekssites. Breng dus aangepast schoeisel mee!