Charleroi

CHARLEROI

Auberge de Jeunesse de Charleroi
Rue du Bastion d’Egmont, 3 | 6000 Charleroi
Telefoon: 071 15 81 28
www.lesaubergesdejeunesse.be

Dit jaar nemen we extra maatregelen om de vakantiecursussen in Charleroi helemaal veilig te laten verlopen: klik hier voor meer informatie.

Charleroi

1. OVER JE REIS

Op maandag 13 juli 2020 start de cursus om 13u. Je komt best wat vroeger toe, zo heb je voldoende tijd om je rustig te installeren. Op de laatste dag, donderdag 16 juli 2020, eindigt de cursus om 16u. 

Met de trein

Supermakkelijk én duurzaam! De jeugdherberg ligt pal tegenover het station.

Carpoolen

Je kan met mededeelnemers afspreken om kostendelend samen te reizen via ons carpoolforum. De prijs die je als passagier betaalt, spreek je onderling af. De jeugdherberg beschikt niet over een parking. Achter het station en in het centrum is het betaald parkeren of in parkeergarages.

Opgelet: met het forum geeft WISPER de mogelijkheid om af te spreken om te carpoolen, maar geen enkele garantie dat iedereen ook een plekje vindt. De doeltreffendheid van dit forum hangt immers af van het aantal chauffeurs die reizigers willen meenemen. 
 

2. OVER JE VERBLIJF

De jeugdherberg van Charleroi is splinternieuw, gelegen aan de oevers van de Samber en vlakbij het treinstation Charleroi-Zuid.

De slaapvoorzieningen

Deelnemers slapen zo veel mogelijk verspreid, d.w.z. aparte kamers of grote kamers van 6/8 bedden gedeeld door twee personen. Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche en WC, USB-stopcontacten, gratis wifi en lockers. Beddengoed is aanwezig, een eigen slaapzak meebrengen kan natuurlijk ook. Handdoeken breng je zelf mee. 

De maaltijden

We logeren in half-pension. In de jeugdherberg is er uitgebreid ontbijt (zoet of hartig naar keuze) en een warme avondmaaltijd met soep, hoofdgerecht en dessert. Ontbijt en avondmaaltijd zijn inbegrepen in de cursusprijs. De lunch, een broodje met soep ergens in de stad, is voor eigen rekening.

Personen met speciale dieetwensen (zoals vegetariërs) of een allergie voor bepaalde voedingsstoffen moeten dit op voorhand melden via betty@wisper.be
WISPER verwittigt de keuken en in de mate van het mogelijke wordt er rekening mee gehouden. Bij specifieke allegieën vragen we om zelf een basisvoedselpakket mee te brengen.

Nog vragen? Mail naar betty@wisper.be 
 

3. OVER DE CURSUSLOCATIE EN DE OMGEVING

De jeugdherberg beschikt over een ruim cursuslokaal dat we vooral ’s avonds zullen gebruiken. Overdag kunnen we terecht op interessante culturele locaties die we momenteel nog volop aan het verkennen zijn.

Wat er zeker op het programma staat is een wandeltocht over terrils en langsheen vervallen fabriekssites. Breng dus aangepast schoeisel mee!

Aan het station kan je een fiets huren: € 8 per dag + € 50 waarborg. Neem je liever je eigen fiets mee? Dan kan je deze veilig parkeren in de jeugdherberg.
 

4. VEILIGHEIDSMAATREGELEN

Om ervoor te zorgen dat elke vakantiecursus in een fijne sfeer én onder de meest veilige omstandigheden kan verlopen, hebben we dit jaar uiteraard de nodige voorzorgen en maatregelen genomen.

Op www.wisper.be/corona kan je daarom een beknopte veiligheidsgids vinden met een overzichtje van zaken waar je extra rekening mee moet houden.

Mogen we je vragen om deze richtlijnen grondig door te nemen en ten allen tijde te respecteren? 
Uit naam van heel het WISPER-team: heel erg bedankt voor je hulp hierbij.