Le pays noir: oog in oog met de grote theaterthema’s

Code: 
19EZT317W
Deze cursus is helaas volzet maar je kan je wel nog inschrijven zodat je op de wachtlijst komt te staan!
Beschrijving

De beste theaterstukken zijn geschreven of ontstaan in tragische, lelijke, kleinmenselijke settings. Denk aan schrijvers als Sarah Kane of Marc Ravenhill. Denk aan films als Brassed Off, The Full Monty, maar ook Pride. Denk aan Charleroi. 

Charleroi. Le Pays Noir. Meedogenloos lelijk en daardoor ook weergaloos mooi. Een samenkomst van tragiek, hoop, wanhoop, vechten, overleven. En laat dat nu net de thema's zijn die je zowat in elk toneeltekst tegenkomt.

Vier dagen lang verkennen wij deze verguisde stad. We dwalen rond in steegjes en wandelen langs de terrils. We bezoeken nieuwe en oude plaatsen, vallen het dichtstbijzijnde café binnen. We laten ons beïnvloeden door sfeer, architecturen, vermoede verhalen.

Aan de hand van creatieve opdrachten zoom je in op wat er allemaal gebeurt. We pakken een blocnote en luisteren gesprekken af. We nemen stiekem foto's. We ontfutselen onwetende voorbijgangers een geluidsopname van hun gesprek. Kortom: we schrapen inspiratie van de straatstenen en van de gevels. 

En dan duiken we de theaterzaal in om te acteren. We geven de verhalen en de scènes die we zagen vorm. We nemen bestaand tekstmateriaal en laten ons acteerwerk begeesteren door de plekken die de revue passeerden. We experimenteren met personages, montages, tekstflarden, bewegingen, intenties en motieven.

Tijdens deze week ontdek je dat inspiratie overal te vinden is én hoe je daar als acteur mee kan werken en spelen. We verzamelen vaak, maar nog vaker acteren we daarna met dat materiaal. Via opdrachten, improvisaties of regelrechte regie. Aanvankelijk gaan we breed en uitbundig, naarmate de week vordert kiezen en verdiepen we. 

Je zit je nog steeds af te vragen wat wij in godsnaam deze zomer in Charleroi te zoeken hebben? Dan is dit artikel verplicht leesvoer! 

Voorkennis
Niveau X: voor acteurs, makers, kijkers...iedereen welkom
Praktische info

Prijs incl. cursus, verblijf, ontbijt en avondmaaltijd. Je reis en de lunch (in de stad) zijn voor eigen rekening.

Alle praktische info vind je op www.wisper.be/charleroi

Sessie(s)
maandag, 5 augustus, 2019 - 13:00 tot 22:00
Charleroi - Auberge de Jeunesse - Charleroi
2019-08-05 13:00 2019-08-05 22:00 Europe/Brussels Le pays noir: oog in oog met de grote theaterthema’s . De beste theaterstukken zijn geschreven of ontstaan in tragische, lelijke, kleinmenselijke settings. Denk aan schrijvers als Sarah Kane of Marc Ravenhill. Denk aan films als Brassed Off, The Full... - https://www.wisper.be/cursus/charleroi/le-pays-noir-oog-oog-met-de-grote-theaterthema-s
dinsdag, 6 augustus, 2019 - 09:30 tot 22:00
Charleroi - Auberge de Jeunesse - Charleroi
2019-08-06 09:30 2019-08-06 22:00 Europe/Brussels Le pays noir: oog in oog met de grote theaterthema’s . De beste theaterstukken zijn geschreven of ontstaan in tragische, lelijke, kleinmenselijke settings. Denk aan schrijvers als Sarah Kane of Marc Ravenhill. Denk aan films als Brassed Off, The Full... - https://www.wisper.be/cursus/charleroi/le-pays-noir-oog-oog-met-de-grote-theaterthema-s
woensdag, 7 augustus, 2019 - 09:30 tot 22:00
Charleroi - Auberge de Jeunesse - Charleroi
2019-08-07 09:30 2019-08-07 22:00 Europe/Brussels Le pays noir: oog in oog met de grote theaterthema’s . De beste theaterstukken zijn geschreven of ontstaan in tragische, lelijke, kleinmenselijke settings. Denk aan schrijvers als Sarah Kane of Marc Ravenhill. Denk aan films als Brassed Off, The Full... - https://www.wisper.be/cursus/charleroi/le-pays-noir-oog-oog-met-de-grote-theaterthema-s
donderdag, 8 augustus, 2019 - 09:30 tot 16:00
Charleroi - Auberge de Jeunesse - Charleroi
2019-08-08 09:30 2019-08-08 16:00 Europe/Brussels Le pays noir: oog in oog met de grote theaterthema’s . De beste theaterstukken zijn geschreven of ontstaan in tragische, lelijke, kleinmenselijke settings. Denk aan schrijvers als Sarah Kane of Marc Ravenhill. Denk aan films als Brassed Off, The Full... - https://www.wisper.be/cursus/charleroi/le-pays-noir-oog-oog-met-de-grote-theaterthema-s
Begeleiding
Prijzen
Tweepersoonskamer met eigen sanitair - Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€234,00
Tweepersoonskamer met eigen sanitair - Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€230,00
Tweepersoonskamer met eigen sanitair - Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€221,00
Vierpersoonskamer met eigen sanitair - Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€202,00
Vierpersoonskamer met eigen sanitair - Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€199,00
Vierpersoonskamer met eigen sanitair - Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€193,00
Locatie

Charleroi - Auberge de Jeunesse

Rue du Bastion d’Egmont 3
6000 Charleroi
België

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.