Fotografie voor beginners

Code: 
20GNF189W
Beschrijving

Heb je een digitale camera en wil je er graag mee experimenteren? Heb je soms het gevoel dat de camera foto’s trekt met jou i.p.v. omgekeerd? Dit weekend gaat er een wereld van fotografische mogelijkheden voor je open.


Je daagt je camera uit om verder te gaan dan een theoretisch ‘gelukte foto’. Door praktische opdrachten verken je de mogelijkheden van je toestel. Je onderzoekt wat sluitertijd, diafragma en lichtbalans kunnen doen en je experimenteert met licht en (on)scherpte in je beeld.


Maar het is niet omdat we beginners zijn, dat de techniek onze meester is! Die camera-technische richtlijnen zijn er enkel als houvast om gericht mee te spelen en om betekenisvolle beelden te creëren. Ook zo benieuwd naar wat dat allemaal gaat geven?


+++


Na dit weekend de smaak te pakken? Dan kan je doorstromen naar de Fotografiewerkplaats voor beginners.

Voorkennis
Niveau 1: dit is een beginnerscursus waarvoor je geen fotografische ervaring nodig hebt. Om mee te doen, is het wel handig dat je weet hoe je vanop je camera beelden inlaadt op je laptop.
Praktische info

Breng je eigen camera mee. Elk digitaal fototoestel waar je sluitertijd en diafragma manueel kan instellen is geschikt. Er zijn Macbooks ter beschikking. Werk je liever op je eigen laptop? Breng deze gerust mee.
Er is een middagpauze voorzien, breng je eigen lunchpakket mee. Ofwel kan je iets kopen in de handelszaken of brasseries op Dok Noord.

WISPER heeft verschillende cursuslocaties op DOK Noord. Is het de eerste keer dat je er komt? Dan is het zeker geen overbodige luxe om even de wegwijzer-info op www.wisper.be/doknoord te lezen, je loopt hier gemakkelijk verloren.

Sessie(s)
zaterdag, 12 september, 2020 - 10:00 tot 17:00
WISPER Gent - Beeldatelier
2020-09-12 10:00 2020-09-12 17:00 Europe/Brussels Fotografie voor beginners . Heb je een digitale camera en wil je er graag mee experimenteren? Heb je soms het gevoel dat de camera foto’s trekt met jou i.p.v. omgekeerd? Dit weekend gaat er een wereld van fotografische... - https://www.wisper.be/cursus/gent/fotografie-voor-beginners-1
zondag, 13 september, 2020 - 10:00 tot 17:00
WISPER Gent - Beeldatelier
2020-09-13 10:00 2020-09-13 17:00 Europe/Brussels Fotografie voor beginners . Heb je een digitale camera en wil je er graag mee experimenteren? Heb je soms het gevoel dat de camera foto’s trekt met jou i.p.v. omgekeerd? Dit weekend gaat er een wereld van fotografische... - https://www.wisper.be/cursus/gent/fotografie-voor-beginners-1
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€108,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€98,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€78,00
kansentarief UITPAS Gent (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Gent
€20,00
Locatie

WISPER Gent

Dok Noord 4D 001
9000 Gent
België

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.