LIVE | Contactimprovisatie: basis op vrijdagavond - stretchdoeken

Code: 
21GVD602W
Beschrijving

Dit is een LIVE cursus die integraal doorgaat in een fysieke lesomgeving.

Als je inschrijft voor een live cursus, weet je dat die (halverwege) kan geannuleerd worden wanneer de coronamaatregelen het op dat moment niet toelaten om live samen te komen. Meer info op www.wisper.be/voorjaar21


///

 

/ contactimpro zonder contact?

De covidmaatregelen hebben ons gedwongen creatief om te gaan met onze inhouden. Vorig seizoen ontdekten we op die manier alle info die het werken met materialen als ‘extended bodyparts’ ons geeft. We zetten dit onderzoek dit seizoen graag verder met grote stretchdoeken en stokken.


Hoewel er dus geen rechtstreekse aanraking zal gebeuren, werken we wel diepgaand vanuit de basisprincipes van contactimpro: zwaartekracht, gewichtsuitwisseling, balans, momentum ...

 

/ de roots van contactimprovisatie:

Contactimprovisatie (CI) vindt haar roots in het begin van de jaren zeventig en onderzoekt de bewegingsmogelijkheden van het lichaam in relatie en fysiek contact.

 

Dat betekent: zich samen met een (of meerdere) danspartner(s) voortbewegen, zonder vastgelegde passen, doorheen de ruimteniveaus, van boven naar beneden en terug naar boven, gewicht delend, een eigen verhaal in het nu creërend, waarbij initiëren en volgen zich vermengen en één luisterend geheel worden.

 

Dat kan gaan van subtiel raken of luisteren naar - en volgen van - elkaars bewegingen, over leunen tegen je partner, rollen over elkaars rug, naar de grond en terug naar boven, tot je partner op je schouder liften. En dat allemaal zonder vaste vormen of passen!

 

Wat je je daarbij moet voorstellen? Deze filmpjes geven je een idee: kijk hier en hier!

 

/ over deze basiscursus:

Tijdens deze reeks nemen we de tijd om de basisprincipes van contactimpro onder de loop te nemen, onderzoekend en spelend, via het werken met materialen.

 

We gaan, zowel individueel als met partners, in op fundamenten die bij contactimprovisatie horen, zoals vlot doorheen de ruimteniveaus bewegen, jezelf leren opvangen, gewicht delen, je lichaamsstructuur inzetten om te dragen, actief luisteren, helder communiceren ...

 

Verder werken we aan het ontwikkelen van onze eigen bewegingsvocabulaire, ons creatieve vermogen, opbouw van kracht en lichaamsbewustzijn. Het doel: met een beschikbaar en bewust lichaam de dans met een partner aangaan.

Voorkennis
Niveau 1: je deed nooit eerder contactimprovisatie of je wil graag je basis verdiepen. We raden aan meerdere keren een basisreeks te volgen.
Praktische info

Draag kledij waarin je gemakkelijk kan bewegen. Breng een flesje water mee voor tussendoor en indien je dit hebt, een paar lichte knielappen.

Sessie(s)
vrijdag, 26 februari, 2021 - 19:00 tot 21:00
Danspunt - Studio 2
2021-02-26 19:00 2021-02-26 21:00 Europe/Brussels LIVE | Contactimprovisatie: basis op vrijdagavond - stretchdoeken . Dit is een LIVE cursus die integraal doorgaat in een fysieke lesomgeving.Als je inschrijft voor een live cursus, weet je dat die (halverwege) kan geannuleerd worden wanneer de coronamaatregelen het... - https://www.wisper.be/cursus/gent/live-contactimprovisatie-basis-op-vrijdagavond-stretchdoeken
vrijdag, 12 maart, 2021 - 19:00 tot 21:00
Danspunt - Studio 2
2021-03-12 19:00 2021-03-12 21:00 Europe/Brussels LIVE | Contactimprovisatie: basis op vrijdagavond - stretchdoeken . Dit is een LIVE cursus die integraal doorgaat in een fysieke lesomgeving.Als je inschrijft voor een live cursus, weet je dat die (halverwege) kan geannuleerd worden wanneer de coronamaatregelen het... - https://www.wisper.be/cursus/gent/live-contactimprovisatie-basis-op-vrijdagavond-stretchdoeken
vrijdag, 26 maart, 2021 - 19:00 tot 21:00
Danspunt - Studio 2
2021-03-26 19:00 2021-03-26 21:00 Europe/Brussels LIVE | Contactimprovisatie: basis op vrijdagavond - stretchdoeken . Dit is een LIVE cursus die integraal doorgaat in een fysieke lesomgeving.Als je inschrijft voor een live cursus, weet je dat die (halverwege) kan geannuleerd worden wanneer de coronamaatregelen het... - https://www.wisper.be/cursus/gent/live-contactimprovisatie-basis-op-vrijdagavond-stretchdoeken
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€54,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€49,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€39,00
kansentarief UITPAS Gent (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Gent
€10,00
Locatie

Danspunt

Dok Noord Sint-Salvatorstraat 18 001A
9000 GENT
België
WISPER heeft verschillende cursuslocaties op DOK Noord, waaronder de dansstudio's van Danspunt. Is het de eerste keer dat je er komt? Dan is het zeker geen overbodige luxe om even de wegwijzer-info op www.wisper.be/doknoord te lezen, je loopt hier gemakkelijk verloren.

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.