Museumnacht: fotograferen in het Museum Dr. Guislain

Code: 
20GNF319W
Beschrijving

Wat gebeurt er als we onze vertrouwde lokalen inruilen tegen een plek vol psychiatrisch verleden, kunst en waanzin? We ervaren het aan den lijve tijdens deze museumnacht, want dan houdt het Museum Dr. Guislain haar deuren open tot 1u ‘s nachts.


Deze nacht laten we ons in het bijzonder inspireren door de tentoonstelling Op losse schroeven - Over zenuwpezen, zwartkijkers en zielenknijpers:


Op losse schroeven, de nieuwe collectie-presentatie, vertelt het verhaal van narren, dollen en waanzinnigen, maar benadrukt ook het belang van psychisch welzijn in een steeds complexer wordende maatschappij. In vijf thema’s ontleedt ze ‘dat andere’, dat ons tegelijk verstoort en fascineert.' Op losse schroeven vermengt unieke stukken met kleine anekdotes, grote theorieën met verborgen getuigenissen. Objecten, boeken en kunsten komen en gaan. (Tekst: Museum Dr. Guislain)


Met je camera vat je de ervaring van deze beladen nacht in een bijzonder gebouw. Ervaar hoe tijd, licht en ruimte je focus veranderen. Laat je al fotograferend drijven op de kunstwerken, de geluiden en objecten uit de geschiedenis van de psychiatrie.


We zoeken niet naar technische uitdagingen maar stellen scherp op details, vatten bezoeker, object en licht in een beeld, we grijpen de sfeer in de bibliotheek en de decors. Al fotograferend interpreteren we de collectie.

Voorkennis
Niveau X: voor deelnemers met en zonder voorkennis.
Partners

Museum Dr. Guislain

Praktische info

Breng je eigen camera en oplader mee, en ook een snack. We verwelkomen je aan de inkomhal van het museum.

Sessie(s)
donderdag, 3 december, 2020 - 18:30 tot 22:00
Museum Dr. Guislain - museum Dr. Guislain
2020-12-03 18:30 2020-12-03 22:00 Europe/Brussels Museumnacht: fotograferen in het Museum Dr. Guislain . Wat gebeurt er als we onze vertrouwde lokalen inruilen tegen een plek vol psychiatrisch verleden, kunst en waanzin? We ervaren het aan den lijve tijdens deze museumnacht, want dan houdt het Museum Dr... - https://www.wisper.be/cursus/gent/museumnacht-fotograferen-het-museum-dr-guislain-0
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€30,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€27,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€22,00
kansentarief UITPAS Gent (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Gent
€5,00
Locatie

Museum Dr. Guislain

Jozef Guislainstraat 43
9000 Gent
België

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.