Museumnacht: personages i.s.m. Museum Dr. Guislain

Code: 
18GNT015W
Beschrijving

Wat gebeurt er als we ons vertrouwde lokalen inruilen voor een speciale plek vol psychiatrisch verleden, waar kunst en waanzin hand in hand door de gangen dwalen? We duiken de museumnacht in … als iemand anders.

Het Guislainmuseum houdt dan haar deuren open tot 1u ‘s nachts en wordt het decor van deze cursus op locatie. Laat je inspireren door het onderzoek, de gebruiksvoorwerpen en de kunst die je er vindt. Kijk anders. Ervaar hoe tijd, licht en ruimte je focus veranderen. Ga mee in interactie met de toevallige bezoekers, andere cursisten en disciplines, en tast letterlijk je grenzen af in een gebouw vol dynamiek die je nieuwsgierigheid prikkelt en uitdaagt.

In deze beladen omgeving brengen we een gedaanteverwisseling tot stand. We transformeren naar een personage en beleven de expositie op een heel andere manier. Wij weten dat we personages zijn, maar de andere bezoekers niet. Hoe kijkt jouw personage naar een schilderij? Wanneer voelt hij/zij angst of blijdschap en hoe beïnvloedt het museum met al zijn verborgen hoekjes jouw transformatie?


Deze nacht laten we ons in het bijzonder inspireren door de tentoonstelling Prikkels: tussen pijn en passie.

In de 19e eeuw, toen de eerste psychiatrische gestichten werden gebouwd om rust te bieden aan onrustige hoofden, werd overprikkeling als de belangrijkste oorzaak van hysterie en zenuwzwakte beschouwd. Toen waren industrie, treinen en het lawaai van de grootstad de grote boosdoeners, vandaag wordt de digitale revolutie die ons bestookt met beelden, met de vinger gewezen.

Hedendaagse kunstenaars houden zich nog steeds bezig met hoe de wereld doordraait. Ze zoeken en vinden er vreemde esthetische kwaliteiten in. De tentoonstelling Prikkels vertrekt van de veelheid aan betekenissen die aan het concept prikkels gekoppeld zijn en onderzoekt de verschillende mogelijke benaderingen ervan.

Een insteek die heel wat stof zal doen opwaaien tijdens deze museumnacht voor artistiekelingen! 

Voorkennis
Niveau 2: je volgde minstens al één beginnerscursus acteren.
Sessie(s)
donderdag, 6 december, 2018 - 17:59 tot 23:59
Museum Dr. Guislain - museum Dr. Guislain
2018-12-06 17:59 2018-12-06 23:59 Europe/Brussels Museumnacht: personages i.s.m. Museum Dr. Guislain . Wat gebeurt er als we ons vertrouwde lokalen inruilen voor een speciale plek vol psychiatrisch verleden, waar kunst en waanzin hand in hand door de gangen dwalen? We duiken de museumnacht in … als... - https://www.wisper.be/cursus/gent/museumnacht-personages-ism-museum-dr-guislain
vrijdag, 7 december, 2018 - 00:01 tot 01:01
Museum Dr. Guislain - museum Dr. Guislain
2018-12-07 00:01 2018-12-07 01:01 Europe/Brussels Museumnacht: personages i.s.m. Museum Dr. Guislain . Wat gebeurt er als we ons vertrouwde lokalen inruilen voor een speciale plek vol psychiatrisch verleden, waar kunst en waanzin hand in hand door de gangen dwalen? We duiken de museumnacht in … als... - https://www.wisper.be/cursus/gent/museumnacht-personages-ism-museum-dr-guislain
Begeleiding
Prijzen
Standaardprijs
€45,00
-25jaar/ +65jaar / werkzoekend/ 66% invalide
€40,50
kansentarief UITPAS Gent (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Gent
€9,00
Locatie

Museum Dr. Guislain

Jozef Guislainstraat 43
9000 Gent

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.