Museumnacht: tekenen in het Museum Dr. Guislain

Code: 
20GNB318W
Deze cursus is helaas volzet maar je kan je wel nog inschrijven zodat je op de wachtlijst komt te staan!
Beschrijving

Wat gebeurt er als we onze vertrouwde lokalen inruilen tegen een plek vol psychiatrisch verleden, kunst en waanzin? We ervaren het aan den lijve tijdens deze museumnacht, want dan houdt het Museum Dr. Guislain haar deuren open tot 1u ‘s nachts en wordt het decor van deze tekencursus op locatie.


Wandel doorheen de gangen en expo’s. Laat je tekenend drijven op de kunstwerken, de geluiden en objecten uit de geschiedenis van de psychiatrie.


Deze nacht laten we ons in het bijzonder inspireren door de tentoonstelling Op losse schroeven - Over zenuwpezen, zwartkijkers en zielenknijpers:


Op losse schroeven, de nieuwe collectie-presentatie, vertelt het verhaal van narren, dollen en waanzinnigen, maar benadrukt ook het belang van psychisch welzijn in een steeds complexer wordende maatschappij. In vijf thema’s ontleedt ze ‘dat andere’, dat ons tegelijk verstoort en fascineert.' Op losse schroeven vermengt unieke stukken met kleine anekdotes, grote theorieën met verborgen getuigenissen. Objecten, boeken en kunsten komen en gaan. (Tekst: Museum Dr. Guislain)


Met schetsboek en tekenopdrachten vat je de ervaring van deze beladen nacht in een bijzonder gebouw. We manoeuvreren tussen de kunstwerken en de installaties. Al tekenend interpreteren en analyseren we de collectie.

Voorkennis
Niveau X: alle niveaus welkom! Voor iedereen, met of zonder voorkennis.
Partners

Museum Dr. Guislain

Praktische info

Breng een eigen schetsboek mee en een snack. Tekengerei is aanwezig maar je kan ook je eigen vertrouwde tekenmaterialen meebrengen.
We verwelkomen je aan de inkomhal van het museum.

Sessie(s)
donderdag, 3 december, 2020 - 18:30 tot 22:00
Museum Dr. Guislain - museum Dr. Guislain
2020-12-03 18:30 2020-12-03 22:00 Europe/Brussels Museumnacht: tekenen in het Museum Dr. Guislain . Wat gebeurt er als we onze vertrouwde lokalen inruilen tegen een plek vol psychiatrisch verleden, kunst en waanzin? We ervaren het aan den lijve tijdens deze museumnacht, want dan houdt het Museum Dr... - https://www.wisper.be/cursus/gent/museumnacht-tekenen-het-museum-dr-guislain
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€26,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€24,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€19,00
kansentarief UITPAS Gent (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Gent
€5,00
Gratis deelnemer 1+1 actie (zie www.wisper.be/jongerendeal)
€0,00
Locatie

Museum Dr. Guislain

Jozef Guislainstraat 43
9000 Gent
België

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.