Popart fotografie: collage i.s.m. SMAK

Code: 
20GNF356S
Beschrijving

De popart beweging in de jaren '60 stelde zich vragen over de kloof tussen kunst en media, wat resulteerde in een onbeschaamde en opwindende mix van beide werelden.


Kunstenaars kleven kranten- en reclamebeelden in collage met verf. Consumptiegoed wordt als reliëf in schilderijen opgenomen, reproducties van iconische foto's overgebracht op combine paintings. Teksten en slogans uit reclame en aanplakbiljetten worden hoofdmotief in felle kleuren en commerciële lettervormen.


Deze mix van fotografie, reclame en schilderkunst proberen we tijdens deze cursus zelf uit in een werklokaal van S.M.A.K. Naarmate de dag vordert, kom je tot een beeld met een ironische, erotische, serieuze, speelse of vermakelijke ondertoon.

Voorkennis
Niveau X: voor iedereen - ervaring speelt geen rol!
Partners

SMAK

Praktische info

Breng je kopies of prints van eigen prikkelende foto's en persbeelden mee?

Sessie(s)
zondag, 11 oktober, 2020 - 10:30 tot 17:00
SMAK - lokaal
2020-10-11 10:30 2020-10-11 17:00 Europe/Brussels Popart fotografie: collage i.s.m. SMAK . De popart beweging in de jaren '60 stelde zich vragen over de kloof tussen kunst en media, wat resulteerde in een onbeschaamde en opwindende mix van beide werelden. Kunstenaars kleven kranten- en... - https://www.wisper.be/cursus/gent/popart-fotografie-collage-ism-smak
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€50,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€45,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€36,00
kansentarief UITPAS Gent (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Gent
€9,00
Locatie

SMAK

Jan Hoetplein 1
9000 Gent
België
- Te voet: Het museum bevindt zich op 10 minuten wandelen van het Sint-Pietersstation. Volg de route door het Citadelpark, in het donker neem je beter de weg langsheen het Citadelpark. - Met de fiets: Stippel jouw ideale fietsroute uit via de fietsrouteplanner.gentfietst.be. Of huur een Blue-bike aan het Sint-Pietersstation. - Met het openbaar vervoer: Neem vanaf het Sint - Pietersstation bus 34,35, 55, 58, 70, 71, 76 of 78. Uitstappen aan halte Ledeganckstraat. Of neem tram 1 tot aan Van Nassaustraat. Volg nadien de route langs het Citadelpark. - Met de auto: Neem de E17 richting Gent Centrum en volg ‘Alle Richtingen’. Sla links af richting Citadellaan en rij door naar het Jan Hoetplein. S.M.A.K. bevindt zich rechtover het Museum voor Schone Kunsten. Er is voldoende parkeerplaats voorzien voor het museum

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.