Smartphonelab: het verknipte beeld

Code: 
20GVF752W
Inschrijven voor deze cursus is niet meer mogelijk. tot 2020-03-15
Beschrijving

Perfectie is overrated! Stop dus maar met de realiteit heel correct en heel esthetisch op beeld te willen vastleggen of met het inoefenen van allerlei foto-technische kneepjes. Wat doen we dan wel in het smartphonelab? We kijken. Heel aandachtig. Zo valt ons oog op gekke details, toevallige patronen en bijzondere structuren. Hiermee gaan we aan de slag om nieuwe, krachtige beelden te creëren.


Scannend over je omgeving met je smartphonecamera, verzamel je texturen, kleuren en onverwachte composities. En dat is nog maar het begin. Met eenvoudige apps ga je die beelden vervolgens combineren, vervormen en omzetten tot een compleet verrassend resultaat. We leren zelfs hoe je subtiele foto-animaties maakt met deze apps, en hoe je structuren, kleuren en materie leven inblaast, vertrekkend vanuit één beeld. Je ontdekt oneindig veel experimenteermogelijkheden met fotografisch standpunt, abstracties, close-ups, kleur en materie. 

 

Verder experimenteren we met het in beweging brengen van stilstaande beelden, of hoe je die kunt vervormen in de tijd, als sluipende of wegglijdende fotopixels. Tot slot schilder je digitaal, met een eenvoudige vingertoets, bovenop je fotobeeld. Je nieuwe imaginaire wereld is geboren!

Voorkennis
Niveau X: voor iedereen - ervaring is niet nodig!
Praktische info

Breng je eigen smartphone met camera mee. Vergeet ook je lader en kabel niet. Vooraf wordt gevraagd om specifieke (gratis) apps te downloaden op je smartphone. Je zal een bericht ontvangen van de docente Alda Snopek met een paar instructies zodat de sessie goed voorbereid kan starten.

Sessie(s)
zaterdag, 11 april, 2020 - 10:00 tot 17:00
WISPER Gent - Beeldatelier
2020-04-11 10:00 2020-04-11 17:00 Europe/Brussels Smartphonelab: het verknipte beeld . Perfectie is overrated! Stop dus maar met de realiteit heel correct en heel esthetisch op beeld te willen vastleggen of met het inoefenen van allerlei foto-technische kneepjes. Wat doen we dan wel in... - https://www.wisper.be/cursus/gent/smartphonelab-het-verknipte-beeld
zaterdag, 18 april, 2020 - 10:00 tot 17:00
WISPER Gent - Beeldatelier
2020-04-18 10:00 2020-04-18 17:00 Europe/Brussels Smartphonelab: het verknipte beeld . Perfectie is overrated! Stop dus maar met de realiteit heel correct en heel esthetisch op beeld te willen vastleggen of met het inoefenen van allerlei foto-technische kneepjes. Wat doen we dan wel in... - https://www.wisper.be/cursus/gent/smartphonelab-het-verknipte-beeld
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€125,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€114,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€91,00
kansentarief UITPAS Gent (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Gent
€23,00
Locatie

WISPER Gent

Dok Noord 4D 001
9000 Gent
België