Stem in beweging

Code: 
20GND325W
Beschrijving

Indra en Mileen slaan opnieuw de handen in elkaar voor een stem- en dansworkshop! Tijdens deze twee namiddagen ontmoeten stemwerk en beweging elkaar, wat zorgt voor een verdieping en verrijking van beide.


Al gemerkt dat je stem anders klinkt naargelang je ligt, staat of in beweging bent? Of dat je beweging krachtiger wordt als je er klank aan toevoegt? Stem en beweging hebben veel met elkaar te maken.


Onze stem maakt integraal deel uit van ons lichaam en wordt gegenereerd door het geheel van spieren, pezen, kraakbeen, buikspieren, stembanden, strottenhoofd en tong. Je stem gebruiken vraagt dus net als andere fysieke inspanningen om training en intensief gebruik ervan kan evengoed leiden tot stijfheid of vermoeidheid.


Zingen, roepen, fluisteren of scanderen: het maakt een groot verschil of je erbij in beweging bent of stilstaat. Het bewustzijn over de rest van ons lijf ontsluit ons eigen stempotentieel. Omgekeerd kan ook onze stem de projectie van onze beweging ondersteunen en extra betekenis geven.


Naast een gedeelte stemtechniek om te leren hoe we onze stem ruimte geven, zullen we vooral veel bewegen en spelen met wat onze stem en ons lichaam ons vertellen op verschillende plaatsen en in verschillende posities! Het wordt een dynamisch labo waar onderzoek en compositie elkaar zullen afwisselen.


+++


Honger naar meer impulsen voor je lijf?

Dan kan je deze cursus combineren met verdiepende improvisatietraining op zondagvoormiddag met Mileen & Stephanie Van Aken.

Voorkennis
Niveau 1-2: voor mensen die niet vies zijn van bewegen en durf en goesting hebben om "rare" dingen te doen. Minimum basiservaring met (hedendaagse) dans is nodig. Zang- of stemwerkervaring mag zeker, maar hoeft niet.
Praktische info

Draag kledij waarin je gemakkelijk kan bewegen. We werken meestal op blote voeten. Breng een flesje water mee voor tussendoor.

Sessie(s)
zaterdag, 10 oktober, 2020 - 14:00 tot 18:00
Danspunt - Studio 2
2020-10-10 14:00 2020-10-10 18:00 Europe/Brussels Stem in beweging . Indra en Mileen slaan opnieuw de handen in elkaar voor een stem- en dansworkshop! Tijdens deze twee namiddagen ontmoeten stemwerk en beweging elkaar, wat zorgt voor een verdieping en verrijking van... - https://www.wisper.be/cursus/gent/stem-beweging-1
zondag, 11 oktober, 2020 - 14:00 tot 18:00
Danspunt - Studio 2
2020-10-11 14:00 2020-10-11 18:00 Europe/Brussels Stem in beweging . Indra en Mileen slaan opnieuw de handen in elkaar voor een stem- en dansworkshop! Tijdens deze twee namiddagen ontmoeten stemwerk en beweging elkaar, wat zorgt voor een verdieping en verrijking van... - https://www.wisper.be/cursus/gent/stem-beweging-1
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€63,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€57,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€46,00
kansentarief UITPAS Gent (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Gent
€11,00
Gratis deelnemer 1+1 actie (zie www.wisper.be/jongerendeal)
€0,00
Locatie

Danspunt

Dok Noord Sint-Salvatorstraat 18 001A
9000 GENT
België
WISPER heeft verschillende cursuslocaties op DOK Noord, waaronder de dansstudio's van Danspunt. Is het de eerste keer dat je er komt? Dan is het zeker geen overbodige luxe om even de wegwijzer-info op www.wisper.be/doknoord te lezen, je loopt hier gemakkelijk verloren.

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.