Textiel en beeldende kunst in het Design Museum

Code: 
17GNB100W
Beschrijving

Textiel en beeldende kunst: het zijn allang geen vreemden meer. Reden genoeg om eens in te zoomen op de link tussen beide!

Het project RECHTS / AVERECHTS in het Design museum Gent toont de positie van textiel binnen design, kunst, mode en architectuur. De tentoonstelling tast de grenzen af van kunst en design en toont werk dat deze grenzen vlotjes overschrijdt. Werken van internationale kunstenaars worden naast die van de alumni Textielontwerp uit KASK (HoGent) geplaatst.

Op deze cursusdag experimenteer je in het Design museum zelf met de grens tussen textiel, installatie en schilderij. Na een rondgang doorheen de expo inspireert docente Mia Nollet je met uitdagende opdrachten. De aanwezige kunstwerken én de oefeningen zetten je in actie met stof, gebruikte kledingstukken, touw, verf en dagelijkse objecten. De cursus is er voor iedereen die - beginner of niet - belangstelling heeft in textiel en andere kunstvormen.

Voorkennis
Niveau X: voor iedereen die belangstelling heeft in textiel en andere kunstvormen.
Partners

Design Museum Gent

Praktische info

Prijs is incl. ingangsticket voor de tentoonstelling.
• Heb je restjes stof, flexibele materialen, bijzondere kartonnen vormen, onbruikbare kleine objecten? Breng gerust mee! (wat niet gebruikt wordt moet na afloop terug mee met de eigenaar )

Sessie(s)
zondag, 24 september, 2017 - 10:00 tot 17:00
Design Museum Gent - Design Museum Gent
2017-09-24 10:00 2017-09-24 17:00 Europe/Brussels Textiel en beeldende kunst in het Design Museum . Textiel en beeldende kunst: het zijn allang geen vreemden meer. Reden genoeg om eens in te zoomen op de link tussen beide!Het project RECHTS / AVERECHTS in het Design museum Gent toont de positie van... - https://www.wisper.be/cursus/gent/textiel-en-beeldende-kunst-het-design-museum
Begeleiding
Prijzen
Standaardprijs
€60,00
-25jaar/ +65jaar / werkzoekend/ 66% invalide
€54,00
kansentarief UITPAS Gent (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Gent
€12,00
Locatie

Design Museum Gent

Jan Breydelstraat 5
9000 Gent

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.