WISPERpro | Beeldend improviseren

Code: 
21EVB181W
Beschrijving

Het fijne aan beeldend werken is het tastbare resultaat. Het is er, het kijkt je recht in de ogen. Maar even vaak vormt juist de focus op de opbrengst een belemmering, zeker bij het improviseren. Wordt het iets goeds? Elke keer weer moet je beslissen - klaar voor de vuilbak of toch maar bewaren?


Hoewel het improvisatieproces juist niet resultaatgericht is en vooral bedoeld is om ervaringen en inzichten op te doen, klinkt de roep van het product vaak al te dwingend. Ook als beeldend docent ervaar je hoe een fixatie op de uitkomst bij je leerlingen kan leiden tot een teleurstelling. 


Andere artistieke disciplines kampen minder met dat probleem: het resultaat van dansant, muzikaal of theatraal improviseren is minder permanent en “vervliegt” sneller. 


Op deze dag lenen we dan ook werkvormen uit deze andere disciplines om met groepen beeldend te improviseren. Om deelnemers te leren nieuwe en onverwachte omstandigheden te omarmen. Om hen aan te moedigen om hun plannen voortdurend bij te stellen met een nieuwsgierige blik op wat gaat komen.


We werken met verschillende materialen en thema’s tijdens groepsopdrachten. We ondervinden en bespreken met elkaar hoe deze improvisatiestrategieën aan de deelnemers het vertrouwen schenken om verder te gaan dan hun eerste idee.


Op zoek naar extra input rond dit thema? Aan het begin van de krokusvakantie kan je in Antwerpen de WISPERpro-cursus Gegen perfektionismus volgen. Je krijgt er zowel concrete oefenstof als methodische input aangereikt om je beeldende opdrachten veilig en laagdrempelig te houden.


+++

/ vroegboekactie - schrijf in vóór 1 december 2020 en breng gratis een collega mee

Vermeld daarvoor de naam van je collega en school/organisatie bij je eigen inschrijving. Schrijf daarna je collega in, kies het tarief gratis PRO deelnemer en vermeld je eigen naam en school/organisatie opnieuw als opmerking.

Voorkennis
Voor leerkrachten, docenten en publiekswerkers en mensen die met groepen werken.
Praktische info

Alle materiaal is aanwezig.

Sessie(s)
vrijdag, 19 februari, 2021 - 10:00 tot 17:00
WISPER Gent - Beeldatelier
2021-02-19 10:00 2021-02-19 17:00 Europe/Brussels WISPERpro | Beeldend improviseren . Het fijne aan beeldend werken is het tastbare resultaat. Het is er, het kijkt je recht in de ogen. Maar even vaak vormt juist de focus op de opbrengst een belemmering, zeker bij het improviseren. ... - https://www.wisper.be/cursus/gent/wisperpro-beeldend-improviseren
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€53,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€48,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€38,00
Locatie

WISPER Gent

Dok Noord 4D 001
9000 Gent
België

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.