WISPERpro | Fotografie en maatschappelijke thema's

Code: 
21EVF167W
Beschrijving

Fotografie geeft ons de mogelijkheid om in dialoog te gaan met de wereld. Een wereld die continu in verandering is, zowel in ruimtelijk en socio-politiek opzicht als op vlak van klimaat.


Wat is het effect daarvan op de mens? Kan je met een foto iets vertellen over de verhouding van de mens tot die veranderende wereld? Kan fotografie een katalysator zijn om ons te doen nadenken over de wereld? Zo kan een persoonlijk verhaal iets vertellen over het ruimere plaatje, maar ook conceptueel en abstract werken kan maatschappelijke vragen oproepen.


Samen met docente Sara Lamens zoek je naar artistiek-fotografische vertalingen van eigen maatschappelijke standpunten. Je verkent manieren om kleine en grotere thema's te observeren, in vraag te stellen, ter sprake te brengen. Vervolgens wissel je samen met de andere deelnemers uit over mogelijkheden om deze werkvormen te vertalen naar jullie eigen doelgroepen.


+++


/ vroegboekactie - schrijf in vóór 1 december 2020 en breng gratis een collega mee

Vermeld daarvoor de naam van je collega en school/organisatie bij je eigen inschrijving. Schrijf daarna je collega in, kies het tarief gratis PRO deelnemer en vermeld je eigen naam en school/organisatie opnieuw als opmerking.

Voorkennis
Voor docenten, leerkrachten en publiekswerkers die deze inhoud willen toepassen in het werken met groepen.
Praktische info

Breng je camera of smartphone mee - met lader!

Sessie(s)
maandag, 15 februari, 2021 - 10:00 tot 16:00
WISPER Gent - Beeldatelier
2021-02-15 10:00 2021-02-15 16:00 Europe/Brussels WISPERpro | Fotografie en maatschappelijke thema's . Fotografie geeft ons de mogelijkheid om in dialoog te gaan met de wereld. Een wereld die continu in verandering is, zowel in ruimtelijk en socio-politiek opzicht als op vlak van klimaat.Wat is het... - https://www.wisper.be/cursus/gent/wisperpro-fotografie-en-maatschappelijke-themas
dinsdag, 16 februari, 2021 - 10:00 tot 16:00
WISPER Gent - Beeldatelier
2021-02-16 10:00 2021-02-16 16:00 Europe/Brussels WISPERpro | Fotografie en maatschappelijke thema's . Fotografie geeft ons de mogelijkheid om in dialoog te gaan met de wereld. Een wereld die continu in verandering is, zowel in ruimtelijk en socio-politiek opzicht als op vlak van klimaat.Wat is het... - https://www.wisper.be/cursus/gent/wisperpro-fotografie-en-maatschappelijke-themas
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€94,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€85,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€68,00
Locatie

WISPER Gent

Dok Noord 4D 001
9000 Gent
België

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.