WISPERpro | Manieren van kijken in beeld

Code: 
21EVB166W
Beschrijving

BELANGRIJK

Op dit moment zijn we onze WISPERpro cursussen aan het herdenken om zo flexibel mogelijk cursus te kunnen blijven geven in deze onvoorspelbare tijden. Dat betekent ook dat het format van deze cursus mogelijks nog kan wijzigen. In dat geval vind je de wijzigingen ten laatste op 11 maart 2020 terug op deze pagina. Ben je al ingeschreven en kan je je niet vinden in deze wijzigingen, dan kan je op dat moment nog kosteloos annuleren volgens onze voorwaarden.///


Een pasgeboren baby neemt vooral licht, vorm en beweging waar. De wereld die hij ziet, is er ééntje van grijstonen en onscherpe vormen. Een libel kan met zijn facetogen maar liefst 30.000 kanten tegelijk op kijken zonder zijn kop te draaien. Een professionele fietser is geoefend in het kijken ‘in de bocht’ en ‘uit de bocht’ om snelheid te winnen. 


Intrigerend, niet? Wanneer je begint stil te staan bij de verschillende manieren waarop mens en dier de wereld aanschouwen, wordt een les waarnemingstekenen allesbehalve vanzelfsprekend.


Tenslotte weten we niet hoe iemand anders iets waarneemt én omgekeerd. En al helemaal niet wat iemand als tekenaar-kijker écht boeit, wat hij links laat liggen in zijn blikveld en waar zijn oog naartoe getrokken wordt.


En is dat überhaupt mogelijk, enkel kijken naar wat je interesseert en de rest negeren? Het levert vast en zeker boeiende taferelen op.


Tijdens deze cursus gaan we beeldend met het thema "kijken" aan de slag. We bedenken samen zo veel mogelijk verschillende manieren om naar de werkelijkheid te kijken en proberen ze ter plekke uit.


Voorkennis
Voor (toekomstige) leerkrachten, docenten uit (deeltijds) kunstonderwijs, museummedewerkers en andere groepsbegeleiders.
Praktische info

Alle materiaal is aanwezig.

Sessie(s)
dinsdag, 6 april, 2021 - 10:00 tot 16:30
WISPER Gent - Beeldatelier
2021-04-06 10:00 2021-04-06 16:30 Europe/Brussels WISPERpro | Manieren van kijken in beeld . BELANGRIJKOp dit moment zijn we onze WISPERpro cursussen aan het herdenken om zo flexibel mogelijk cursus te kunnen blijven geven in deze onvoorspelbare tijden. Dat betekent ook dat het format van... - https://www.wisper.be/cursus/gent/wisperpro-manieren-van-kijken-beeld
woensdag, 7 april, 2021 - 10:00 tot 16:30
WISPER Gent - Beeldatelier
2021-04-07 10:00 2021-04-07 16:30 Europe/Brussels WISPERpro | Manieren van kijken in beeld . BELANGRIJKOp dit moment zijn we onze WISPERpro cursussen aan het herdenken om zo flexibel mogelijk cursus te kunnen blijven geven in deze onvoorspelbare tijden. Dat betekent ook dat het format van... - https://www.wisper.be/cursus/gent/wisperpro-manieren-van-kijken-beeld
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€103,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€94,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€75,00
Locatie

WISPER Gent

Dok Noord 4D 001
9000 Gent
België

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.