WISPERpro | Schrijven voor alle leeftijden: personages, inspiratie en taal

Code: 
21EVR353W
Beschrijving

Hoe begin je aan een verhaal? Waar vind je inspiratie? En wie mag je verhaal vertellen?


Het zijn vragen die telkens weer de kop opsteken, of je nu volwassenen, jongeren of kinderen aan het schrijven wil krijgen. Proefondervindelijk gaan we in deze cursus samen na wat werkt en wat niet om de schrijfmotor van een groep deelnemers in gang te zetten!


Eerst gaan we in op de zoektocht naar inspiratie. We overlopen daarbij verschillende invalshoeken om te komen tot een personage als sleutelelement van het verhaal.


Vervolgens buigen we ons over het bijhorende taalregister. De personages in een kinderboek zijn immers niet te vergelijken met die in een roman voor volwassenen! In functie van het lezerspubliek dat je als schrijver voor ogen hebt, moet je dan ook het taalgebruik van je personage onder de loep nemen.


Verwacht je aan verschillende actieve schrijfoefeningen, gecombineerd met boeiende reflectie onder vakgenoten over het ontstaan van inspiratie en personages en over de rol van taal in het schrijfproces.


+++

/ vroegboekactie - schrijf in vóór 1 december 2020 en breng gratis een collega mee

Vermeld daarvoor de naam van je collega en school/organisatie bij je eigen inschrijving. Schrijf daarna je collega in, kies het tarief gratis PRO deelnemer en vermeld je eigen naam en school/organisatie opnieuw als opmerking.

Voorkennis
Voor leerkrachten en begeleiders. Je hebt geen voorkennis nodig om deel te nemen.
Praktische info

Breng pen en papier mee. Een laptop mag maar hoeft niet.

Sessie(s)
maandag, 15 februari, 2021 - 11:00 tot 17:00
WISPER Gent - Literatuurlokaal
2021-02-15 11:00 2021-02-15 17:00 Europe/Brussels WISPERpro | Schrijven voor alle leeftijden: personages, inspiratie en taal . Hoe begin je aan een verhaal? Waar vind je inspiratie? En wie mag je verhaal vertellen?Het zijn vragen die telkens weer de kop opsteken, of je nu volwassenen, jongeren of kinderen aan het schrijven... - https://www.wisper.be/cursus/gent/wisperpro-schrijven-voor-alle-leeftijden-personages-inspiratie-en-taal
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€47,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€43,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€34,00
Locatie

WISPER Gent

Dok Noord 4D 001
9000 Gent
België

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.