ZOMERWEEK - Assembleer met meer i.s.m. S.M.A.K.

Code: 
17GZB053W
Deze cursus is helaas volzet maar je kan je wel nog inschrijven zodat je op de wachtlijst komt te staan!
Beschrijving

Deze zomer strijkt WISPER opnieuw neer in S.M.A.K. Deze keer bivakkeren we er tussen de werken van beeldhouwer Michael E. Smith.

De workshop start met een eerste blik op het werk van de kunstenaar. In het S.M.A.K. auditorium bricoleren en assembleren we vervolgens met verrassende materialen, gereedschappen en objecten.

Michael E. Smith werkt met huishoudelijke objecten, kadavers, textiel en onderdelen van onze consumptiemaatschappij. Hij isoleert de materialen en objecten en grijpt er vormelijk op in. De ingrepen roepen iets op tussen humor en terreur of zetten simpelweg je verbeelding in gang. De plaatsing van zijn assemblages is minstens even belangrijk. Hij rangschikt zorgvuldig de werken op ongewone locaties – laag op de grond, hangend in een hoek, in het halfduister.

De sessie vertrekt vanuit het perspectief en zienswijze van de kunstenaar. Door middel van korte opdrachten en via interactie met de andere deelnemers word je aan het werk gezet met een hoop materialen en objecten. En aan het eind van deze dag heb je een absurd, esthetisch of bijzonder nieuw werk gevormd!

Credits foto & kunstwerk:
Untitled, 2015
Wood, baby jumpsuit, corrals
80 x 44 x 27 cm
Foto: Ladislav Zajac
Courtesy of Michael E. Smith and KOW, Berlin

Voorkennis
Voor iedereen, met of zonder voorkennis in beeldende vormgeving.
Partners

SMAK

Praktische info

Gereedschap hoef je niet mee te brengen. Objecten en resten materialen van verschillende soort mag je alvast beginnen verzamelen en mee brengen!

Sessie(s)
dinsdag, 4 juli, 2017 - 10:00 tot 17:00
SMAK - Default
2017-07-04 10:00 2017-07-04 17:00 Europe/Brussels ZOMERWEEK - Assembleer met meer i.s.m. S.M.A.K. . Deze zomer strijkt WISPER opnieuw neer in S.M.A.K. Deze keer bivakkeren we er tussen de werken van beeldhouwer Michael E. Smith.De workshop start met een eerste blik op het werk van de kunstenaar. In... - https://www.wisper.be/cursus/gent/zomerweek-assembleer-met-meer-ism-smak
Begeleiding
Prijzen
Standaardprijs
€38,20
-25jaar/ +65jaar / werkzoekend/ 66% invalide
€34,38
kansentarief UITPAS Gent (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Gent
€6,88
Locatie

SMAK

Jan Hoetplein 1
9000 Gent
- Te voet: Het museum bevindt zich op 10 minuten wandelen van het Sint-Pietersstation. Volg de route door het Citadelpark, in het donker neem je beter de weg langsheen het Citadelpark. - Met de fiets: Stippel jouw ideale fietsroute uit via de fietsrouteplanner.gentfietst.be. Of huur een Blue-bike aan het Sint-Pietersstation. - Met het openbaar vervoer: Neem vanaf het Sint - Pietersstation bus 34,35, 55, 58, 70, 71, 76 of 78. Uitstappen aan halte Ledeganckstraat. Of neem tram 1 tot aan Van Nassaustraat. Volg nadien de route langs het Citadelpark. - Met de auto: Neem de E17 richting Gent Centrum en volg ‘Alle Richtingen’. Sla links af richting Citadellaan en rij door naar het Jan Hoetplein. S.M.A.K. bevindt zich rechtover het Museum voor Schone Kunsten. Er is voldoende parkeerplaats voorzien voor het museum

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.