ZOMERWEEK | Authentic jazz en swing: kennismaking i.s.m. Crazy Legs

Code: 
19GZD404W
Beschrijving

Word jij ook instant gelukkig als je swingmuziek hoort of swingdansers ziet? Da’s normaal: bij swingdans staan amusement en creativiteit voorop. En geloof ons maar: het is minstens even leuk als het eruit ziet!


Authentic jazz combineert de vrijheid van solodans met de vindingrijkheid van swing. Eigenlijk is het een samenraapsel van verschillende solodansen uit het begin van vorige eeuw: Charleston, tap, Black Bottom, Shimmy, Suzie-Q … Rode draad is de onverwoestbare liefde voor swing en jazz en een diepgewortelde goesting om speels te experimenteren.


Deze korte kennismaking is de ideale plek om te proeven en vree veel goesting te krijgen. Je leert de techniek van afzonderlijke moves en combineer ze in routines. Je proeft van verschillende stijlen binnen de swingjazz, krijgt inzicht in de muziek en ritmiek en mengt ze met je eigen creatieve interpretaties.


Pas op: Crazy Legs swingt als geen ander en zorgt ervoor dat je voorgoed verknocht geraakt aan deze stijl!

Voorkennis
Niveau 0-1: je hebt geen ervaring nodig om mee te doen, maar ook wie al eens eerder kennismaakte met authentic jazz, is welkom!
Partners

Break a Leg vzw (Crazy Legs)

Praktische info

De cursuslocatie (Hal 26) ligt op Dok Noord. Eerste keer dat je hier komt? Dan is het zeker geen overbodige luxe om even de wegwijzer-info op www.wisper.be/doknoord te lezen, je loopt hier makkelijk verloren!
Draag kledij waarin je gemakkelijk kan bewegen. Je kan op sokken dansen of op schoenen met een lederen zool. Breng een flesje water mee voor tussendoor.

Sessie(s)
dinsdag, 2 juli, 2019 - 19:00 tot 21:00
HAL 26 - Studio 1
2019-07-02 19:00 2019-07-02 21:00 Europe/Brussels ZOMERWEEK | Authentic jazz en swing: kennismaking i.s.m. Crazy Legs . Word jij ook instant gelukkig als je swingmuziek hoort of swingdansers ziet? Da’s normaal: bij swingdans staan amusement en creativiteit voorop. En geloof ons maar: het is minstens even leuk als het... - https://www.wisper.be/cursus/gent/zomerweek-authentic-jazz-en-swing-kennismaking-ism-crazy-legs
woensdag, 3 juli, 2019 - 19:00 tot 21:00
HAL 26 - Studio 1
2019-07-03 19:00 2019-07-03 21:00 Europe/Brussels ZOMERWEEK | Authentic jazz en swing: kennismaking i.s.m. Crazy Legs . Word jij ook instant gelukkig als je swingmuziek hoort of swingdansers ziet? Da’s normaal: bij swingdans staan amusement en creativiteit voorop. En geloof ons maar: het is minstens even leuk als het... - https://www.wisper.be/cursus/gent/zomerweek-authentic-jazz-en-swing-kennismaking-ism-crazy-legs
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€31,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€28,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€22,00
kansentarief UITPAS Gent (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Gent
€6,00
Locatie

Danspunt

Dok Noord Sint-Salvatorstraat 18 001A
9000 GENT
België
WISPER heeft verschillende cursuslocaties op DOK Noord, waaronder de dansstudio's van Danspunt. Is het de eerste keer dat je er komt? Dan is het zeker geen overbodige luxe om even de wegwijzer-info op www.wisper.be/doknoord te lezen, je loopt hier gemakkelijk verloren.

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.