ZOMERWEEK | De grijze zone in fotografie

Code: 
20GZF058W
Beschrijving

Grijs saai? Neen gij! Grijs is de schemerzone, de overgang van goed naar kwaad, de plek waar gekonkelfoesd en samengespannen wordt. Kom je een weekend onderdompelen in deze spannende grijze zone.


Van heel donker naar bijna wit, in volle zon of verdoken in de schaduw: via kleine verkennende oefeningen verken je de nuances en veelzijdigheid van grijs. We zoeken de kleur in jassen en kapsels, in ogen en stof, op straat en in gebouwen.


Spelend met onze camera-instellingen en -standpunten proberen we het grijs – omringd door andere kleuren - in zijn volle kracht weer te geven. Nadien gaan we verder in de studio. Met extra licht versterk je de textuur van grijze objecten. Of omgekeerd: je dempt de contrasten tot de kleur een haast immateriële stof lijkt.


Meer fotografie in jouw zomerweek? Bezoek mee de bijzondere expo van Anna Bella Geiger in het S.M.A.K. en leef je uit met fotomontage.

Voorkennis
Niveau 2: je hebt al wat fotografie-ervaring en beheerst ISO, sluitertijd en diafragma. Je kan je beelden zelfstandig inladen op een laptop. Kennis van Lightroom kan nuttig zijn maar hoeft niet.
Praktische info

Je werkt met je eigen semi-professionele camera of hybride toestel. Heb je een eigen laptop? Breng deze mee als je je beelden zelfstandig wilt inladen.

Sessie(s)
zaterdag, 4 juli, 2020 - 10:00 tot 17:00
De Expeditie - Studio
2020-07-04 10:00 2020-07-04 17:00 Europe/Brussels ZOMERWEEK | De grijze zone in fotografie . Grijs saai? Neen gij! Grijs is de schemerzone, de overgang van goed naar kwaad, de plek waar gekonkelfoesd en samengespannen wordt. Kom je een weekend onderdompelen in deze spannende grijze zone.Van... - https://www.wisper.be/cursus/gent/zomerweek-de-grijze-zone-fotografie
zondag, 5 juli, 2020 - 10:00 tot 17:00
De Expeditie - Studio
2020-07-05 10:00 2020-07-05 17:00 Europe/Brussels ZOMERWEEK | De grijze zone in fotografie . Grijs saai? Neen gij! Grijs is de schemerzone, de overgang van goed naar kwaad, de plek waar gekonkelfoesd en samengespannen wordt. Kom je een weekend onderdompelen in deze spannende grijze zone.Van... - https://www.wisper.be/cursus/gent/zomerweek-de-grijze-zone-fotografie
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€108,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€98,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€78,00
kansentarief UITPAS Gent (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Gent
€20,00
Locatie

Danspunt

Dok Noord Sint-Salvatorstraat 18 001A
9000 GENT
België
WISPER heeft verschillende cursuslocaties op DOK Noord, waaronder de dansstudio's van Danspunt. Is het de eerste keer dat je er komt? Dan is het zeker geen overbodige luxe om even de wegwijzer-info op www.wisper.be/doknoord te lezen, je loopt hier gemakkelijk verloren.

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.