ZOMERWEEK | Fotomontage à la Anna Bella Geiger in het S.M.A.K.

Code: 
20GZF128S
Beschrijving

Foto: Anna Bella Geiger, Brasil nativo/Brasil alienígena,1976-1977, courtesy of the artist


Op donderdag 2 juli staat er een plaatje van een combinatie op het programma: een begeleid bezoek van de overzichtstentoonstelling van Anna Bella Geiger én een workshop in het atelier van het S.M.A.K.


Anna Bella Geiger is een Braziliaanse fotografe, die bekend staat om haar fotomontages. Vanaf de jaren ’50 bouwde ze langzaam een oeuvre uit waarin experiment en engagement centraal staan. Al vroeg evolueerde haar informeel abstracte werk naar een verkenning van andere media, zoals fotogravure, fotomontage en video.


Na het bezoek aan de expo ga je zelf aan de slag met de thema’s en technieken van Anna Bella Geiger. Met bestaand fotomateriaal uit pers- en tijdschriften maak je je eigen fotomontages. Je associatievermogen en fantasie worden volop geprikkeld door enkele opwarmingsopdrachten.


Via deconstructie en nieuwe ordening kom je tot onderliggende boodschappen of speelse gedachten. Je vindt onverwacht esthetische verbanden of je komt tot een nieuwe vertelling, open voor interpretatie. Welk verhaal wil jij delen?


Meer foto-experiment in jouw zomerweek? Schrijf in voor het fotografie-weekend rond de grijze zone op 4 en 5 juli!

Voorkennis
Niveau X: iedereen is welkom, met of zonder ervaring.
Partners

SMAK

Praktische info

Alle materiaal en de rondleiding zijn inbegrepen in de cursusprijs. Heb je een museumpass? Breng hem mee want het toegangsticket is voor eigen rekening.

Sessie(s)
donderdag, 2 juli, 2020 - 10:30 tot 16:00
SMAK - lokaal
2020-07-02 10:30 2020-07-02 16:00 Europe/Brussels ZOMERWEEK | Fotomontage à la Anna Bella Geiger in het S.M.A.K. . Foto: Anna Bella Geiger, Brasil nativo/Brasil alienígena,1976-1977, courtesy of the artistOp donderdag 2 juli staat er een plaatje van een combinatie op het programma: een begeleid bezoek van de... - https://www.wisper.be/cursus/gent/zomerweek-fotomontage-la-anna-bella-geiger-het-smak
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€52,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€47,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€38,00
kansentarief UITPAS Gent (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Gent
€9,00
Locatie

SMAK

Jan Hoetplein 1
9000 Gent
België
- Te voet: Het museum bevindt zich op 10 minuten wandelen van het Sint-Pietersstation. Volg de route door het Citadelpark, in het donker neem je beter de weg langsheen het Citadelpark. - Met de fiets: Stippel jouw ideale fietsroute uit via de fietsrouteplanner.gentfietst.be. Of huur een Blue-bike aan het Sint-Pietersstation. - Met het openbaar vervoer: Neem vanaf het Sint - Pietersstation bus 34,35, 55, 58, 70, 71, 76 of 78. Uitstappen aan halte Ledeganckstraat. Of neem tram 1 tot aan Van Nassaustraat. Volg nadien de route langs het Citadelpark. - Met de auto: Neem de E17 richting Gent Centrum en volg ‘Alle Richtingen’. Sla links af richting Citadellaan en rij door naar het Jan Hoetplein. S.M.A.K. bevindt zich rechtover het Museum voor Schone Kunsten. Er is voldoende parkeerplaats voorzien voor het museum

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.