ZOMERWEEK - Parkour en compositie i.s.m. Flow de Gand

Code: 
18GZD728W
Beschrijving

Parkour, wasda?
Zo van die gespierde mensen die backflips over muren doen enzo? Yep.
En wij gaan dat ook doen? Yep.


’t Is te zeggen: we gaan er de beginselen van leren en basisprincipes onder de knie krijgen. Dat doen we telkens het eerste anderhalf uur met Flow de Gand. En nadien smijten we ons op veldwerk met composities in de stad. Klaar? Start!

Parkour is het verkennen en verleggen van je fysieke en mentale grenzen. Dat gebeurt tijdens het herontdekken en in vraag stellen van de openbare ruimte. Een discipline die instapvriendelijker is dan je op het eerste zicht zou denken! Tijdens deze introductie geeft Flow de Gand ons een inkijk in de basisprincipes.

We onderzoeken hoe we op een vlotte en organische manier over verschillende obstakels kunnen bewegen en hoe we de impact van landingen kunnen opvangen. Verder besteden we aandacht aan wat het betekent om in en met de ruimte te bewegen en hoe we de ruimte kunnen gebruiken als inspiratie voor onze bewegingstaal. 

Daarna gebruiken we de fysieke ervaring om composities neer te zetten in de publieke ruimte aan en rond de Zuid. We leren kijken naar boeiende scènes in het straatbeeld en mogelijkheden tot interventies of interacties met onze omgeving. We gebruiken viewpoints om tot theatrale beelden te komen.

Springend van de ene muur naar de andere.
Kruipend over het zebrapad.
Zigzaggend over de stoep.
Bevroren in een freeze midden op een plein.

De stad biedt alle start-, aan- en ontknopingspunten. Wij duiken erin!

+++

Wil je meer? Heel wat danscursussen uit deze zomerweek laten zich perfect met elkaar combineren!

Voorkennis
Niveau X: je hebt geen voorkennis nodig. Het wordt wel een fysiek pittige cursus dus een goede conditie komt zeker van pas.
Praktische info

Ongeacht de weersomstandigheden zullen we buiten werken. Draag aangepaste kledij en sportschoenen. Flexibele knielappen kunnen van pas komen. Neem een flesje water mee voor tussendoor.

Sessie(s)
maandag, 2 juli, 2018 - 14:00 tot 17:30
De Zuid - Publieke ruimte
2018-07-02 14:00 2018-07-02 17:30 Europe/Brussels ZOMERWEEK - Parkour en compositie i.s.m. Flow de Gand . Parkour, wasda?Zo van die gespierde mensen die backflips over muren doen enzo? Yep.En wij gaan dat ook doen? Yep. ’t Is te zeggen: we gaan er de beginselen van leren en basisprincipes onder de knie... - https://www.wisper.be/cursus/gent/zomerweek-parkour-en-compositie-ism-flow-de-gand
dinsdag, 3 juli, 2018 - 14:00 tot 17:30
De Zuid - Publieke ruimte
2018-07-03 14:00 2018-07-03 17:30 Europe/Brussels ZOMERWEEK - Parkour en compositie i.s.m. Flow de Gand . Parkour, wasda?Zo van die gespierde mensen die backflips over muren doen enzo? Yep.En wij gaan dat ook doen? Yep. ’t Is te zeggen: we gaan er de beginselen van leren en basisprincipes onder de knie... - https://www.wisper.be/cursus/gent/zomerweek-parkour-en-compositie-ism-flow-de-gand
Prijzen
Standaardprijs
€48,30
-25jaar/ +65jaar / werkzoekend/ 66% invalide
€43,50
kansentarief UITPAS Gent (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Gent
€9,70
Locatie

De Zuid

Widrow Wilsonplein
9000 Gent

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.