ZOMERWEEK | Proeven van contactimprovisatie

Code: 
20GZD101W
Beschrijving

Over contactimprovisatie:

Contactimprovisatie (CI) vindt haar roots in het begin van de jaren zeventig en onderzoekt de bewegingsmogelijkheden van het lichaam in relatie en fysiek contact.


Dat betekent: zich samen met een (of meerdere) danspartner(s) voortbewegen, zonder vastgelegde passen, doorheen de ruimteniveaus, van boven naar beneden en terug naar boven, gewicht delend, een eigen verhaal in het nu creërend, waarbij initiëren en volgen zich vermengen en één luisterend geheel worden.

 

Dat kan gaan van subtiel raken of luisteren naar - en volgen van - elkaars bewegingen, over leunen tegen je partner, rollen over elkaars rug, naar de grond en terug naar boven, tot je partner op je schouder liften. En dat allemaal zonder vaste vormen of passen!


Wat je je daarbij moet voorstellen? Dit filmpje geeft je een idee!


Over deze basiscursus:

Tijdens deze workshop beginnen we bij het begin en nemen we de tijd om de basisprincipes van contactimpro onder de loop te nemen, onderzoekend en spelend.


Je maakt kennis met enkele fundamenten die bij contactimprovisatie horen, zoals gewicht geven en nemen, je lichaamsstructuur inzetten om te dragen, actief luisteren, vlot doorheen de ruimteniveaus bewegen, helder communiceren ...


Verder werken we aan het ontwikkelen van onze eigen bewegingsvocabulaire, ons creatieve vermogen, opbouw van kracht en lichaamsbewustzijn. Het doel: met een beschikbaar en bewust lichaam de dans met een partner aangaan.


Op zaterdagnamiddag eindigt de cursus in een open JAM waar je al dansende alle informatie kan integreren.


Zin in meer dans?

Onze zomerweek zit van 's ochtends tot 's avonds volgestouwd met boeiende danscursussen. Van Fysieke training en Proeven van hedendaagse dans tot een minireeks rond handstand, een deugddoende serie bodywork-sessies of een boeiende namiddag rond composities in de publieke ruimte. Combineer naar hartenlust!

Voorkennis
Niveau 0-1: je deed nooit eerder contactimprovisatie of je wil graag je basis verdiepen.
Praktische info

Draag kledij waarin je gemakkelijk kan bewegen. We dansen op blote voeten. Breng een flesje water mee voor tussendoor.

Sessie(s)
vrijdag, 3 juli, 2020 - 19:00 tot 22:00
Danspunt - Studio 1
2020-07-03 19:00 2020-07-03 22:00 Europe/Brussels ZOMERWEEK | Proeven van contactimprovisatie . Over contactimprovisatie:Contactimprovisatie (CI) vindt haar roots in het begin van de jaren zeventig en onderzoekt de bewegingsmogelijkheden van het lichaam in relatie en fysiek contact.Dat betekent... - https://www.wisper.be/cursus/gent/zomerweek-proeven-van-contactimprovisatie
zaterdag, 4 juli, 2020 - 14:00 tot 19:00
Danspunt - Studio 1
2020-07-04 14:00 2020-07-04 19:00 Europe/Brussels ZOMERWEEK | Proeven van contactimprovisatie . Over contactimprovisatie:Contactimprovisatie (CI) vindt haar roots in het begin van de jaren zeventig en onderzoekt de bewegingsmogelijkheden van het lichaam in relatie en fysiek contact.Dat betekent... - https://www.wisper.be/cursus/gent/zomerweek-proeven-van-contactimprovisatie
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€63,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€57,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€46,00
kansentarief UITPAS Gent (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Gent
€11,00
Locatie

Danspunt

Dok Noord Sint-Salvatorstraat 18 001A
9000 GENT
België
WISPER heeft verschillende cursuslocaties op DOK Noord, waaronder de dansstudio's van Danspunt. Is het de eerste keer dat je er komt? Dan is het zeker geen overbodige luxe om even de wegwijzer-info op www.wisper.be/doknoord te lezen, je loopt hier gemakkelijk verloren.

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.