ZOMERWEEK | Proeven van synths en drumcomputers i.s.m. Center-MCS

Code: 
20GZM087S
Beschrijving

Je kan er niet omheen, de introductie van de eerste synths zoals Moog Minimoog of drumcomputers zoals Roland TR808 of TR909 deed de muziekscene op haar grondvesten daveren. De invloed van de elektronische muziek veranderde hoe muziek gemaakt en gesmaakt werd in zowat elk genre. Bovendien gaf de komst van elektronica het startschot voor tal van nieuwe subgenres!


Kom kennismaken met de fascinerende wereld van synths en drumcomputers, dé twee basis instrumenten uit elektronische muziek. Je leert uitgebreid wat de componenten zijn waaruit een synth is opgebouwd (oscillators, filters, enveloppes, LFO's) en ontdekt hoe deze op elkaar inwerken.


We kiezen een aantal instrumenten uit je omgeving en leren hoe je deze klanken op een synthesizer kan programmeren. In ons atelier staan enkele drumcomputers. Test de verschillende onderdelen uit, achterhaal hun link met het klassieke drumstel en groove erop los!


Deze cursus is een samenwerking met het Gentse Center for Music, Coding & Sound Design, een organisatie en community, toegespitst op de cross-over tussen muziek, geluid en nieuwe (digitale)technologie.


+++


Is jouw honger naar elektronische- en/of experimentele muziek niet te stillen?

Dan zit je deze zomerweek ook goed bij:


Voorkennis
Niveau 0: je hebt geen voorkennis nodig.
Partners

Center-MCS

Praktische info

Breng je eigen drumcomputer en/of synthesizer mee.

Sessie(s)
zaterdag, 4 juli, 2020 - 10:00 tot 13:00
WISPER Gent - Muziekstudio
2020-07-04 10:00 2020-07-04 13:00 Europe/Brussels ZOMERWEEK | Proeven van synths en drumcomputers i.s.m. Center-MCS . Je kan er niet omheen, de introductie van de eerste synths zoals Moog Minimoog of drumcomputers zoals Roland TR808 of TR909 deed de muziekscene op haar grondvesten daveren. De invloed van de... - https://www.wisper.be/cursus/gent/zomerweek-proeven-van-synths-en-drumcomputers-ism-center-mcs
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€26,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€24,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€19,00
kansentarief UITPAS Gent (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Gent
€5,00
Locatie

WISPER Gent

Dok Noord 4D 001
9000 Gent
België

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.