ZOMERWEEK | Tekenen special: verdwalen in 2 decennia collectie in S.M.A.K.

Code: 
19GZB366S
Deze cursus is helaas volzet maar je kan je wel nog inschrijven zodat je op de wachtlijst komt te staan!
Beschrijving

S.M.A.K. bestaat in 2019 twintig jaar en ziet dit als hét uitgelezen moment om een deel van de collectie te presenteren in het volledige museumgebouw. Iconische werken worden afgewisseld met verborgen parels en aangevuld met aanwinsten die de afgelopen twintig jaar aan de collectie werden toegevoegd. Van Francis Bacon tot Ann Veronica Janssens, van Adrian Ghenie tot Berlinde De Bruyckere – schilderkunst, installaties, video en mixed-media.


Deze gelegenheid grijpen wij bij WISPER met beide handen om er een heerlijk intensieve tekendag te organiseren. Al tekenend (ver)dwaal je doorheen de opgestelde werken. Via observatie en een variatie aan tekenopdrachten kom je tot een persoonlijke verbinding met hedendaagse kunst, waarvan het oudste werk uit 1955 dateert. 


Je vindt een nieuwe samenhang: tussen de kunstwerken onderling, tussen jezelf en een werk, tussen een woord en een installatie, tussen de vormen van een beeldhouwwerk en jouw lijnen in je schetsboek, tussen je blik en de terugblik van een portret, tussen een schilderij en een gedachte.


Schetsend en noterend laat je zo de S.M.A.K.-collectie op je inwerken op een manier die nog lang zal blijven nazinderen! 

Voorkennis
Niveau X: voor iedereen, ongeacht je ervaring. Ben je bereid een volledige dag kijkend, schetsend en in dialoog te vertoeven in het museum? Dan ben je welkom!
Partners

SMAK

Praktische info

Heb je sowieso een schetsboek? Breng mee! Indien niet, er is genoeg papier voorhanden. Alle tekenmateriaal zal ter plaatse zijn.

Sessie(s)
zondag, 30 juni, 2019 - 10:00 tot 16:00
SMAK - lokaal
2019-06-30 10:00 2019-06-30 16:00 Europe/Brussels ZOMERWEEK | Tekenen special: verdwalen in 2 decennia collectie in S.M.A.K. . S.M.A.K. bestaat in 2019 twintig jaar en ziet dit als hét uitgelezen moment om een deel van de collectie te presenteren in het volledige museumgebouw. Iconische werken worden afgewisseld met... - https://www.wisper.be/cursus/gent/zomerweek-tekenen-special-verdwalen-2-decennia-collectie-smak
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€41,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€37,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€30,00
kansentarief UITPAS Gent (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Gent
€7,00
Locatie

SMAK

Jan Hoetplein 1
9000 Gent
België
- Te voet: Het museum bevindt zich op 10 minuten wandelen van het Sint-Pietersstation. Volg de route door het Citadelpark, in het donker neem je beter de weg langsheen het Citadelpark. - Met de fiets: Stippel jouw ideale fietsroute uit via de fietsrouteplanner.gentfietst.be. Of huur een Blue-bike aan het Sint-Pietersstation. - Met het openbaar vervoer: Neem vanaf het Sint - Pietersstation bus 34,35, 55, 58, 70, 71, 76 of 78. Uitstappen aan halte Ledeganckstraat. Of neem tram 1 tot aan Van Nassaustraat. Volg nadien de route langs het Citadelpark. - Met de auto: Neem de E17 richting Gent Centrum en volg ‘Alle Richtingen’. Sla links af richting Citadellaan en rij door naar het Jan Hoetplein. S.M.A.K. bevindt zich rechtover het Museum voor Schone Kunsten. Er is voldoende parkeerplaats voorzien voor het museum

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.