Theater maken en spelen in de Westhoek

Code: 
21EZT820W
Deze cursus is helaas volzet maar je kan je wel nog inschrijven zodat je op de wachtlijst komt te staan!
Beschrijving

Acteren en creëren, dat doe je niet aan je bureautje. Dat doe je door midden in de wereld te staan, door rond te kijken, door nieuwsgierig te onderzoeken. Dat doe je door naar verleden en heden te kijken en door de anekdotiek daarvan te overstijgen. Dat is ook de grote reden waarom wij graag met jullie bekende en onbekende plaatsen opzoeken buiten de theaterzaal, om daar een educatief en artistiek proces aan te gaan.


Dit jaar trekken we naar de Westhoek. Een prachtig stuk natuur, met littekens van De Groote Oorlog, met beeldende benamingen. Een streek waar heden en verleden samenkomen.


Vier dagen lang verkennen wij het stukje Westhoek rond Ieper. We dwalen rond in de stad, nemen de fiets en rijden langs weidse landschappen. We passeren oorlogskerkhoven, een museum, een weide, een kerk, een hoeve. We bezoeken nieuwe en oude plaatsen, vallen het dichtstbijzijnde café binnen. We laten ons beïnvloeden door sfeer, architectuur, geschiedenis, vermoede verhalen.


Aan de hand van creatieve opdrachten zoom je in op wat er allemaal gebeurt. We pakken een blocnote en schrijven associaties op. We nemen foto's. We ontfutselen onwetende voorbijgangers een geluidsopname van hun gesprek. We zoeken de achtergrond van wat we zien. Kortom: we schrapen inspiratie van de straatstenen en van de gevels, we graven ze met onze handen van tussen de grond, klei en grassprietjes. 


En dan ... trekken we ons terug om te acteren. We geven de verhalen en de scènes die we zagen of vermoedden vorm. We nemen bestaand tekstmateriaal en laten ons acteerwerk begeesteren door de plekken die de revue passeerden. We experimenteren met personages, montages, tekstflarden, bewegingen, intenties en motieven.


Wat is deze cursus niet?

Dit is geen klassiek toeristisch bezoek aan de Westhoek en haar (kunst)geschiedenis. Natuurlijk nemen we flarden van het Westhoek-verleden mee in de cursus, maar de focus ligt altijd op acteren en theatermaken. Dit is ook geen cursus straattheater. We gaan wel materiaal verzamelen op openbaar domein, maar dat is enkel onderzoek, en niet bedoeld voor de passanten.


Wat is deze cursus wel?

Een theaterweek op verplaatsing, waarbij je ontdekt dat inspiratie overal te vinden is én hoe je daar als acteur mee kan werken en spelen. We verzamelen vaak, maar nog vaker acteren we daarna met dat materiaal. Via opdrachten, improvisaties of regelrechte regie.

Voorkennis
Niveau X: iedereen die interesse heeft in acteren of theater maken is welkom!
Praktische info

We verplaatsen ons met de fiets dus breng je eigen ros mee of huur er één ter plaatse (Ieper heeft een Bluebike uitleenpunt). Ga uit van fietstochten van 10 tot 30 kilometer.

De cursusprijs is inclusief ontbijt, avondmaaltijden en overnachtingen. De lunch (op verplaatsing) is voor eigen rekening. Je reis van/naar Ieper organiseer je zelf. Afspreken om te carpoolen kan via www.wisper.be/carpoolforum

Sessie(s)
maandag, 2 augustus, 2021 - 15:00 tot 22:00
Westhoek - Flanders Lodge - Zaal
2021-08-02 15:00 2021-08-02 22:00 Europe/Brussels Theater maken en spelen in de Westhoek . Acteren en creëren, dat doe je niet aan je bureautje. Dat doe je door midden in de wereld te staan, door rond te kijken, door nieuwsgierig te onderzoeken. Dat doe je door naar verleden en heden te... - https://www.wisper.be/cursus/ieper/theater-maken-en-spelen-de-westhoek
dinsdag, 3 augustus, 2021 - 09:30 tot 22:00
Westhoek - Flanders Lodge - Zaal
2021-08-03 09:30 2021-08-03 22:00 Europe/Brussels Theater maken en spelen in de Westhoek . Acteren en creëren, dat doe je niet aan je bureautje. Dat doe je door midden in de wereld te staan, door rond te kijken, door nieuwsgierig te onderzoeken. Dat doe je door naar verleden en heden te... - https://www.wisper.be/cursus/ieper/theater-maken-en-spelen-de-westhoek
woensdag, 4 augustus, 2021 - 09:30 tot 22:00
Westhoek - Flanders Lodge - Zaal
2021-08-04 09:30 2021-08-04 22:00 Europe/Brussels Theater maken en spelen in de Westhoek . Acteren en creëren, dat doe je niet aan je bureautje. Dat doe je door midden in de wereld te staan, door rond te kijken, door nieuwsgierig te onderzoeken. Dat doe je door naar verleden en heden te... - https://www.wisper.be/cursus/ieper/theater-maken-en-spelen-de-westhoek
donderdag, 5 augustus, 2021 - 09:30 tot 14:00
Westhoek - Flanders Lodge - Zaal
2021-08-05 09:30 2021-08-05 14:00 Europe/Brussels Theater maken en spelen in de Westhoek . Acteren en creëren, dat doe je niet aan je bureautje. Dat doe je door midden in de wereld te staan, door rond te kijken, door nieuwsgierig te onderzoeken. Dat doe je door naar verleden en heden te... - https://www.wisper.be/cursus/ieper/theater-maken-en-spelen-de-westhoek
Begeleiding
Prijzen
Eenpersoonskamer - Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€480,00
Eenpersoonskamer - Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€459,00
Eenpersoonskamer - Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€417,00
Tweepersoonskamer - Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€386,00
Tweepersoonskamer - Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€369,00
Tweepersoonskamer - Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€334,00
Locatie

Westhoek - Flanders Lodge

A. Dehemlaan 19
8900 Ieper
België

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.