Acteren: monologen

Code: 
21LVT905W
Deze cursus is helaas volzet maar je kan je wel nog inschrijven zodat je op de wachtlijst komt te staan!
Beschrijving

Monologen zijn een apart onderdeel binnen theater. Een monoloog laat je toe om helemaal je eigen ding te doen; het gaat om jou en je publiek. Alleen jij kunt je enthousiasme, inleving en verbeelding overbrengen op de toeschouwer.


Tegelijk is het een mooie kans om je eigen speelstijl verder te ontwikkelen. In deze cursus kiezen we elk één monoloog die we lezen en analyseren, spelen.


Via een collectief werkproces kom je tot het moment waarop je alleen op de scène staat, oog in oog met het publiek en slechts gewapend met een tekst en jezelf en het publiek als tegenspeler.

 

Een uitdaging om je tanden in te zetten!

 

Zo werken we: het hele proces speelt zich buiten af, je wordt gecoacht door je docent en geholpen door je collega-cursisten. In groepjes van twee of drie krijg je opdrachten die je helpen om je monoloog van jou te maken.

Voorkennis
Niveau 2: je hebt een eerste theaterervaring achter de kiezen.
Praktische info

Zorg voor aangepaste kledij: elke sessie gaat integraal buiten door.

Sessie(s)
zondag, 25 april, 2021 - 10:00 tot 16:00
OPEK - Buiten voor de ingang
2021-04-25 10:00 2021-04-25 16:00 Europe/Brussels Acteren: monologen . Monologen zijn een apart onderdeel binnen theater. Een monoloog laat je toe om helemaal je eigen ding te doen; het gaat om jou en je publiek. Alleen jij kunt je enthousiasme, inleving en verbeelding... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/acteren-monologen
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€39,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€35,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€28,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€26,00
Locatie

OPEK

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.