Analoog voor durvers: de pinhole camera

Code: 
20LNF289W
Beschrijving

De pinhole camera of gaatjescamera is één van de eerste camera's uit de geschiedenis. De eerste ontwerpen dateren uit de 16e eeuw! En alsof analoog fotograferen nog niet voldoende uitdaging is in deze digitale tijd, gaan wij tijdens deze cursus nóg verder. Analoog, zonder lens, mét zelfgebouwde camera. 


Een pinhole-camera is, simpel gezegd, een doos met een gat van minder dan een millimeter groot. Door dat gat komt het licht binnen, waardoor je dus geen lens nodig hebt. Een stuk lichtgevoelig papier, een onderwerp en een beetje licht doen de rest en voor je het weet heb je een foto! 


Werken met een pinhole camera is dus een kwestie van vereenvoudigen, én je verliest je niet in de honderden opties op je digitale camera. Back to basics! Welk beeld maak je als je er maar tien kan maken op een dag? Waar droom je van om te fotograferen en hoe kan je dit omzetten in een sterk beeld?


Prikkelt dit oeroude en eenvoudige procedé ook je nieuwsgierigheid? Lore loodst je met aanstekelijk enthousiasme en veel liefde voor de fotografie doorheen dit verrassende weekend. 


Aan de hand van uitdagende oefeningen gaan we veel verder dan het toepassen van het pinhole trucje. We kijken bijvoorbeeld ook naar hoe bepaalde keuzes in ons beeldvlak spannende composities kunnen opleveren. Stof genoeg om er een heel weekend op los te experimenteren! 

Voorkennis
Niveau X: dit is een cursus voor iedereen die nieuwsgierig is naar het experimenteren met een analoge pinhole camera.
Praktische info

We werken met zelfgemaakte camera's, je hoeft dus geen eigen toestel mee te brengen. Alle materiaal is aanwezig - neem wel je eigen schort mee!

Sessie(s)
zaterdag, 28 november, 2020 - 10:00 tot 17:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2020-11-28 10:00 2020-11-28 17:00 Europe/Brussels Analoog voor durvers: de pinhole camera . De pinhole camera of gaatjescamera is één van de eerste camera's uit de geschiedenis. De eerste ontwerpen dateren uit de 16e eeuw! En alsof analoog fotograferen nog niet voldoende uitdaging is in... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/analoog-voor-durvers-de-pinhole-camera
zondag, 29 november, 2020 - 10:00 tot 17:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2020-11-29 10:00 2020-11-29 17:00 Europe/Brussels Analoog voor durvers: de pinhole camera . De pinhole camera of gaatjescamera is één van de eerste camera's uit de geschiedenis. De eerste ontwerpen dateren uit de 16e eeuw! En alsof analoog fotograferen nog niet voldoende uitdaging is in... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/analoog-voor-durvers-de-pinhole-camera
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€108,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€98,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€78,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€74,00
kansentarief UITPAS Leuven (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Leuven
€20,00
Locatie

OPEK

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.