BLENDED | Masterzondagen voor fotografen

Code: 
21LVF736W
Beschrijving

Dit is een BLENDED cursus die hoe dan ook doorgaat, in een flexibele lesomgeving. 

De sessies van blended cursussen kunnen verschillende online en offline vormen aannemen. Als je inschrijft voor deze cursus, stel je je dus open voor de mogelijkheid van alternatieve lesomgevingen die je op nieuwe manieren uitdagen en verrassen! Meer info in de tekst hieronder en op www.wisper.be/voorjaar21


///


Eén zondag per maand exploreer je al fotograferend één prikkelend onderwerp: individueel, maar ook in groep, samen met andere ervaren fotografen.


Via actieve en onderzoekende oefeningen experimenteren we met ons thema en halen we inspiratie bij o.a. bekende fotografen, een landschappelijke,- stedelijke of industriële omgeving, een bepaalde locatie, een samenwerking met een groep dansers, én bij elkaar. Enkele namen die zullen passeren: John Davies, Tierry Weifenbach, Klavdei Sluban, Saul Leiter, Paulien Ballet , Garry Winogrand.


Tijdens de sessies raken we aan de gekende takken van de fotografie, maar geven we er onze eigen invulling aan. We zullen dus soms in het atelier werken, maar ook op locatie.


Artistieke keuzes gaan hand in hand met de techniek. Je zoekt naar het effect van jouw keuze op het uiteindelijke beeld. Door samen te bespreken leer je automatisch ook andere mogelijkheden kennen om één bepaald onderwerp in beeld te brengen.


Zo werken we: als het mogelijk is, komen we live samen voor de sessies, maar deze reeks werd zo uitgedacht dat ze ook zal doorgaan als we niet live met de hele groep mogen samenkomen in een afgesloten ruimte. Wellicht werken we dan ergens buiten op locatie, individueel of in kleine groepjes. Je ontvangt sowieso enkele dagen voor de start nog een bericht met meer info over het verloop van de eerste sessie.

Voorkennis
Niveau 2-3: voor deze cursus kun je manueel fotograferen: diafragma, iso en sluitertijd hebben voor jou geen geheimen meer. Je wordt verwacht tussen de cursusmomenten ook zelfstandig verder te fotograferen of thuis beelden te selecteren en/of te bewerken (zeer laagdrempelig).
Praktische info

Je gebruikt je eigen digitaal reflex- of compact fototoestel (waarvan de flits uitkan). Voorzie ook een usb-kabeltje en je lader.
///
Werk je graag op je eigen laptop? Breng deze dan ook zeker mee.

Sessie(s)
zondag, 14 februari, 2021 - 10:00 tot 17:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2021-02-14 10:00 2021-02-14 17:00 Europe/Brussels BLENDED | Masterzondagen voor fotografen . Dit is een BLENDED cursus die hoe dan ook doorgaat, in een flexibele lesomgeving. De sessies van blended cursussen kunnen verschillende online en offline vormen aannemen. Als je inschrijft voor deze... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/blended-masterzondagen-voor-fotografen
zondag, 14 maart, 2021 - 10:00 tot 17:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2021-03-14 10:00 2021-03-14 17:00 Europe/Brussels BLENDED | Masterzondagen voor fotografen . Dit is een BLENDED cursus die hoe dan ook doorgaat, in een flexibele lesomgeving. De sessies van blended cursussen kunnen verschillende online en offline vormen aannemen. Als je inschrijft voor deze... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/blended-masterzondagen-voor-fotografen
zondag, 18 april, 2021 - 10:00 tot 17:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2021-04-18 10:00 2021-04-18 17:00 Europe/Brussels BLENDED | Masterzondagen voor fotografen . Dit is een BLENDED cursus die hoe dan ook doorgaat, in een flexibele lesomgeving. De sessies van blended cursussen kunnen verschillende online en offline vormen aannemen. Als je inschrijft voor deze... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/blended-masterzondagen-voor-fotografen
zondag, 16 mei, 2021 - 10:00 tot 17:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2021-05-16 10:00 2021-05-16 17:00 Europe/Brussels BLENDED | Masterzondagen voor fotografen . Dit is een BLENDED cursus die hoe dan ook doorgaat, in een flexibele lesomgeving. De sessies van blended cursussen kunnen verschillende online en offline vormen aannemen. Als je inschrijft voor deze... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/blended-masterzondagen-voor-fotografen
zondag, 13 juni, 2021 - 10:00 tot 17:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2021-06-13 10:00 2021-06-13 17:00 Europe/Brussels BLENDED | Masterzondagen voor fotografen . Dit is een BLENDED cursus die hoe dan ook doorgaat, in een flexibele lesomgeving. De sessies van blended cursussen kunnen verschillende online en offline vormen aannemen. Als je inschrijft voor deze... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/blended-masterzondagen-voor-fotografen
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€250,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€227,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€182,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€170,00
kansentarief UITPAS Leuven (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Leuven
€45,00
Locatie

OPEK

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.