Dansimprovisatie vanuit Laban

Code: 
20LND144W
Inschrijven voor deze cursus is niet meer mogelijk. tot 2020-10-26

Vooraf inschrijven is niet nodig om deel te nemen aan deze cursus!

2020-10-26
Beschrijving

Dance to express, not to impress!


Dans is een communicatiemiddel, een uitdrukkingsvorm. Deze cursus gaat voorbij de danspasjes en composities en focust op improvisatietechnieken die je trainen om diverse bewegingskwaliteiten en een ruimer dansvocabulaire te ontwikkelen.


Het vertrekpunt van deze dag zijn de bewegingskwaliteiten van Rudolf Laban: flow, ruimte, tijd en gewicht. We onderzoeken samen welke kwaliteiten van nature in je bewegingen aanwezig zijn en welke je, onbewust, minder inzet. Door vanuit ruimte, tijd en gewicht te improviseren, ontdek je nieuwe manieren om jezelf al bewegend uit te drukken!


We onderzoeken niet alleen hoe we bewegen maar ook waarom we bewegen. Ann begeleidt je doorheen dit onderzoek en zorgt voor authentiek dansplezier!

Voorkennis
Niveau 2: je volgde al minstens 1 basiscursus bij WISPER of elders.
Praktische info

Neem makkelijk zittende kleren waarin je kan bewegen. Neem ook een flesje water mee.

Sessie(s)
zaterdag, 21 november, 2020 - 10:00 tot 17:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2020-11-21 10:00 2020-11-21 17:00 Europe/Brussels Dansimprovisatie vanuit Laban . Dance to express, not to impress!Dans is een communicatiemiddel, een uitdrukkingsvorm. Deze cursus gaat voorbij de danspasjes en composities en focust op improvisatietechnieken die je trainen om... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/dansimprovisatie-vanuit-laban
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€47,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€43,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€34,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€32,00
kansentarief UITPAS Leuven (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Leuven
€9,00
Gratis deelnemer 1+1 actie (zie www.wisper.be/jongerendeal)
€0,00
Locatie

OPEK

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!