Danstheater

Code: 
20LND143W
Deze cursus is helaas volzet maar je kan je wel nog inschrijven zodat je op de wachtlijst komt te staan!
Beschrijving

Hoe kunnen woord en beweging elkaar inspireren? Hoe werkt het lichaam als vertelinstrument? Wat doen bewegingen met innerlijke beleving en omgekeerd?

 

Beweging en woord: het zijn allebei manieren van expressie en bovendien onafscheidelijk met elkaar verbonden. Acteurs hebben een sprekend lijf in beweging, dansers bewegen volgens een eigen taal en emotie. Wij (ont)roeren ze deze zaterdag door elkaar à la Pina Bausch of Susanne Linke! 

 

Op verschillende manieren gaan we op zoek naar het raakpunt tussen innerlijke spelimpulsen en lichamelijke bewegingsvaardigheden. Zo creëer je gaandeweg een eigen beeldtaal. Als groep leer je elkaar aanvoelen, op elkaar inspelen en mooie composities samenstellen. 

 

We vertrekken vanuit lichaam, ruimte en verbeelding. Kom mee genieten van wat dat allemaal oplevert!

Voorkennis
Niveau 2: je volgde al minstens 1 (maar bij voorkeur meerdere) basisreeksen bij WISPER of elders.
Praktische info

Draag kledij waarin je gemakkelijk kan bewegen. Neem een flesje water mee voor tussendoor. We dansen op blote voeten.

Sessie(s)
zaterdag, 28 november, 2020 - 10:00 tot 16:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2020-11-28 10:00 2020-11-28 16:00 Europe/Brussels Danstheater . Hoe kunnen woord en beweging elkaar inspireren? Hoe werkt het lichaam als vertelinstrument? Wat doen bewegingen met innerlijke beleving en omgekeerd? Beweging en woord: het zijn allebei manieren van... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/danstheater
zondag, 29 november, 2020 - 10:00 tot 16:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2020-11-29 10:00 2020-11-29 16:00 Europe/Brussels Danstheater . Hoe kunnen woord en beweging elkaar inspireren? Hoe werkt het lichaam als vertelinstrument? Wat doen bewegingen met innerlijke beleving en omgekeerd? Beweging en woord: het zijn allebei manieren van... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/danstheater
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€78,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€71,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€57,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€53,00
kansentarief UITPAS Leuven (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Leuven
€14,00
Gratis deelnemer 1+1 actie (zie www.wisper.be/jongerendeal)
€0,00
Locatie

OPEK

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.