Het lichaam verbeeld

Code: 
20LNB277W
Inschrijven voor deze cursus is niet meer mogelijk. tot 2020-10-17
Beschrijving

Het blote lichaam is een beweeglijke vorm: abstract, rond, hoekig, gesloten, open. Je kan het naakt zien als een verzameling kleurnuances in lichtomstandigheden met zachte schaduwen en subtiele overgangen, vloeiende lijnen en vlakken. Maar ook de onvolmaaktheid mag worden gezien en gekoesterd: vlekken, groeven, oneffenheden geven een lichaam karakter, een verhaal. Ook kan een lichaam een emotie uitdrukken, of een personage zijn.


Redenen in overvloed om dit onderwerp drie zaterdagen lang, met drie verschillende docenten, te verkennen. Elke zaterdag legt de docent van dienst een ander accent op dit brede thema.


We gebruiken verf en verschillende tekenmaterialen en ontdekken dat het spel met die visuele elementen verschillende betekenissen kan bloot leggen. Boeiende materie!

Voorkennis
Niveau 2-3: je kunt naar waarneming tekenen, met verhoudingen werken, vanuit verbeelding werken, je durft experimenteren. Let op: deze cursus is géén initiatie in het modeltekenen, al komen beeldaspecten zoals bijvoorbeeld verhoudingen en volume wel aan bod.
Praktische info

Alle materiaal is aanwezig en in de cursusprijs inbegrepen.
Breng liefst een eigen schort mee.

Sessie(s)
zaterdag, 17 oktober, 2020 - 10:00 tot 16:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2020-10-17 10:00 2020-10-17 16:00 Europe/Brussels Het lichaam verbeeld . Het blote lichaam is een beweeglijke vorm: abstract, rond, hoekig, gesloten, open. Je kan het naakt zien als een verzameling kleurnuances in lichtomstandigheden met zachte schaduwen en subtiele... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/het-lichaam-verbeeld
zaterdag, 14 november, 2020 - 10:00 tot 16:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2020-11-14 10:00 2020-11-14 16:00 Europe/Brussels Het lichaam verbeeld . Het blote lichaam is een beweeglijke vorm: abstract, rond, hoekig, gesloten, open. Je kan het naakt zien als een verzameling kleurnuances in lichtomstandigheden met zachte schaduwen en subtiele... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/het-lichaam-verbeeld
zaterdag, 12 december, 2020 - 10:00 tot 16:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2020-12-12 10:00 2020-12-12 16:00 Europe/Brussels Het lichaam verbeeld . Het blote lichaam is een beweeglijke vorm: abstract, rond, hoekig, gesloten, open. Je kan het naakt zien als een verzameling kleurnuances in lichtomstandigheden met zachte schaduwen en subtiele... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/het-lichaam-verbeeld
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€122,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€111,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€89,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€83,00
kansentarief UITPAS Leuven (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Leuven
€22,00
Gratis deelnemer 1+1 actie (zie www.wisper.be/jongerendeal)
€0,00
Locatie

OPEK

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!