Masterweekend fotografie en beeld: cyanotypie

Code: 
20LVF786W
Beschrijving

Misschien heb je ze al eens gezien: blauw-witte afdrukken van varens, algen en andere botanische afbeeldingen van Anna Atkins, de eerste vrouwelijke fotograaf. Het zijn cyanotypieën, oftewel blauwdrukken, uit de 19de eeuw. Het is de allereerste vorm van fotografie, wat letterlijk tekenen met licht betekend.


Cyanotype prints kun je ook zelf maken - mits een beetje geduld. In principe kun je deze techniek toepassen op allerlei soorten oppervlaktes door het gevoelig te maken voor UV-licht met de juiste vloeistof. Wij werken met aquarelpapier.

Als de zon op het behandelde oppervlak schijnt, ontstaat de kenmerkende cyaanblauwe kleur. Op de plekken waar je planten, bloemen of andere silhouetten plaatst, blijft het papier wit.


Een heel weekend lang experimenteer je met deze oude techniek onder de begeesterende begeleiding van fotograaf Jeroen Brejou. Dit Masterweekend staat open voor zowel fotografen, tekenaars en schilders!

Voorkennis
Niveau X: voor iedereen - voorkennis is niet nodig!
Praktische info

Alle materiaal is aanwezig en in de cursusprijs inbegrepen. 
Breng liefst een eigen schort mee en draag zeker oude kleren.

Sessie(s)
zaterdag, 20 juni, 2020 - 10:00 tot 17:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2020-06-20 10:00 2020-06-20 17:00 Europe/Brussels Masterweekend fotografie en beeld: cyanotypie . Misschien heb je ze al eens gezien: blauw-witte afdrukken van varens, algen en andere botanische afbeeldingen van Anna Atkins, de eerste vrouwelijke fotograaf. Het zijn cyanotypieën, oftewel... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/masterweekend-fotografie-en-beeld-cyanotypie
zondag, 21 juni, 2020 - 10:00 tot 17:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2020-06-21 10:00 2020-06-21 17:00 Europe/Brussels Masterweekend fotografie en beeld: cyanotypie . Misschien heb je ze al eens gezien: blauw-witte afdrukken van varens, algen en andere botanische afbeeldingen van Anna Atkins, de eerste vrouwelijke fotograaf. Het zijn cyanotypieën, oftewel... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/masterweekend-fotografie-en-beeld-cyanotypie
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€125,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€114,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€91,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€86,00
kansentarief UITPAS Leuven (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Leuven
€23,00
Locatie

OPEK

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.