Masterweekend fotografie: mensen en momenten i.s.m. CIRKL

Code: 
20LVF787W
Beschrijving

Mensen en momenten. Je hoeft maar je deur uit te lopen en ze zijn er in overvloed. Hoe leg jij ze vast als fotograaf? Welke accenten vangen je blik, hoe zet je composities naar je hand en met welke sfeer overgiet je je beeld? Met andere woorden: hoe maak jij je een onderwerp eigen binnen je persoonlijke beeldtaal?


Tijdens dit masterweekend in samenwerking met CIRKL zoeken we het uit. Zowel in het atelier als tijdens verschillende bezoekjes aan dit wervelende circusfestival onderzoeken we verschillende facetten van jouw beeldtaal in de praktijk. Hoe breng je een massa volk interessant in een beeld? Hoe speel je met beweging - van een groep, een individu? Hoe fotografeer je dit alles met natuurlijk licht of juist in het scherpe licht van een theaterspot? Hoe vang je 'het moment' het best? 

 

Zowel de artiesten als het publiek zijn deze dagen ons onderwerp. Van de kleuter met het druppende ijsje tot de trapeze-artiest hoog in de nok van de tent. Van de acrobaat die je halverwege een salto 'bevriest' tot een koppel excentrieke festivalgangers dat je blik vangt.


We krijgen van CIRKL toegang tot de verschillende optredens, zodat we echt van dichtbij kunnen fotograferen. Een buitenkansje! Techniek staat in deze cursus ten dienste van experiment en je eigen stijl zoeken.

Voorkennis
Niveau 2-3: zowel voor deelnemers met basiservaring (je kent en beheerst ISO, sluitertijd en diafragma) als voor meer ervaren deelnemers (die volledig manueel fotograferen).
Partners

CIRKL

Praktische info

Neem je eigen digitaal reflex- of compact fototoestel (waarvan de flits uitkan) en laptop mee.
Heb je geen laptop, laat het ons weten in het opmerkingenveld.
Heb je ook een statief? Dat is zeker welkom! Idem voor een extra lege geheugenkaart. Je brengt je eigen . Vergeet ook je lader en usb-kabel niet.

Sessie(s)
vrijdag, 15 mei, 2020 - 19:30 tot 22:30
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2020-05-15 19:30 2020-05-15 22:30 Europe/Brussels Masterweekend fotografie: mensen en momenten i.s.m. CIRKL . Mensen en momenten. Je hoeft maar je deur uit te lopen en ze zijn er in overvloed. Hoe leg jij ze vast als fotograaf? Welke accenten vangen je blik, hoe zet je composities naar je hand en met welke... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/masterweekend-fotografie-mensen-en-momenten-ism-cirkl
zaterdag, 16 mei, 2020 - 13:00 tot 22:30
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2020-05-16 13:00 2020-05-16 22:30 Europe/Brussels Masterweekend fotografie: mensen en momenten i.s.m. CIRKL . Mensen en momenten. Je hoeft maar je deur uit te lopen en ze zijn er in overvloed. Hoe leg jij ze vast als fotograaf? Welke accenten vangen je blik, hoe zet je composities naar je hand en met welke... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/masterweekend-fotografie-mensen-en-momenten-ism-cirkl
zondag, 17 mei, 2020 - 13:00 tot 17:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2020-05-17 13:00 2020-05-17 17:00 Europe/Brussels Masterweekend fotografie: mensen en momenten i.s.m. CIRKL . Mensen en momenten. Je hoeft maar je deur uit te lopen en ze zijn er in overvloed. Hoe leg jij ze vast als fotograaf? Welke accenten vangen je blik, hoe zet je composities naar je hand en met welke... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/masterweekend-fotografie-mensen-en-momenten-ism-cirkl
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€147,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€134,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€107,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€101,00
kansentarief UITPAS Leuven (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Leuven
€27,00
Locatie

OPEK

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.