Masterweekend: licht en flits

Code: 
19LVF930W
Deze cursus is helaas volzet maar je kan je wel nog inschrijven zodat je op de wachtlijst komt te staan!
Beschrijving

Licht fotograferen: zware kost! Maar daardoor laten wij ons niet tegenhouden: in deze cursus experimenteer je met allerhande soorten licht. Al doende ontdek je welke sfeer en betekenis dit toevoegt aan je foto’s. ​We vertrekken niet vanuit de technische mogelijkheden, wel onderzoeken we de artistieke uithoeken van de fotografie, waarbij we de techniek vanzelf tegenkomen. 
 
We gaan creatief om met genres als stilleven, portret, architecturale en abstracte fotografie. Je ervaart hoe de aard van het licht - scherpe contrasten of net heel diffuus licht - de sfeer van een portret kan bepalen. Een figuur in tegenlicht geeft een krachtige compositie, kaarsen verlichten dan weer heel plaatselijk en zacht. We plaatsen objecten in verschillend licht en halen maximaal effect uit het gedetailleerd of onscherp maken van hun schaduwen op andere voorwerpen.

Ook onderzoeken we het gebruik van flitslicht. De flits opent tal van fotografische mogelijkheden: invulflitsen, kleuren accentueren, bewegingen bevriezen, je onderwerp herkenbaar maken of helemaal losmaken van de achtergrond, je beeld ietwat surrealistisch maken. Eens je het verband begrijpt tussen de camera en de externe flitser, zijn de mogelijkheden legio!

Inspiratie halen we bij o.a. Dirk Braeckman, Brassaï en hedendaagse fotografen als Elinor Carucci.

Honger naar meer? We hebben nadien nog twee andere Masterweekends voor je klaarstaan: Zelfportretten en Reisfotografie

Voorkennis
Niveau 2-3: zowel voor deelnemers met basiservaring (je kent en beheerst ISO, sluitertijd en diafragma) als voor meer ervaren deelnemers (die volledig manueel fotograferen).
Praktische info

Je hebt een digitaal reflex- of compact fototoestel (het is handig als de flits los gekoppeld kan worden van het toestel), deze breng je mee, samen met je je lader en usb kabeltje.

We voorzien enkele laptops, maar je brengt best je eigen laptop mee.

Sessie(s)
zaterdag, 9 februari, 2019 - 10:00 tot 17:00
OPEK - Beeldatelier
2019-02-09 10:00 2019-02-09 17:00 Europe/Brussels Masterweekend: licht en flits . Licht fotograferen: zware kost! Maar daardoor laten wij ons niet tegenhouden: in deze cursus experimenteer je met allerhande soorten licht. Al doende ontdek je welke sfeer en betekenis dit toevoegt... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/masterweekend-licht-en-flits
zondag, 10 februari, 2019 - 10:00 tot 17:00
OPEK - Beeldatelier
2019-02-10 10:00 2019-02-10 17:00 Europe/Brussels Masterweekend: licht en flits . Licht fotograferen: zware kost! Maar daardoor laten wij ons niet tegenhouden: in deze cursus experimenteer je met allerhande soorten licht. Al doende ontdek je welke sfeer en betekenis dit toevoegt... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/masterweekend-licht-en-flits
Begeleiding
Prijzen
Standaardprijs
€94,00
-25jaar/ +65jaar / werkzoekend/ 66% invalide
€84,60
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€79,90
UITpas (sociaal tarief)
€18,80
Locatie

OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.