Masterweekend: Lightroom als schilderstool

Code: 
20LVF788W
Inschrijven voor deze cursus is niet meer mogelijk. tot 2020-03-15
Beschrijving

Lightroom gebruik je misschien wel voor beeldcorrectie. Maar de mogelijkheden van de software gaan veel verder! Tijdens deze cursus gebruiken we het als maniupulatiegereedschap om schilderachtige, sferische beelden te creëren. We halen de mosterd bij het picturalisme, waar fotografen schilderkunstige onderwerpen en ensceneringen inzetten, zoals stillevens en compositorische principes. Eerder dan een scherpe, objectieve weergave wilden ze zo een suggestief beeld bekomen. 


We onderzoeken hoe ook wij ons onderwerp kunnen maskeren en omhullen. We beïnvloeden de lichtomstandigheden met en in de camera en gebruiken Lightroom als expressiemiddel. Je verkent de picturale (on)mogelijkheden van het medium door te spelen met scherpte, cadrage, lichtspel en kleuren. Je kan details verzachten, de tint aanpassen en het licht bewerken. Je onderwerp wordt vager, de contrasten worden getemperd. Foto's worden schilderijen: er ontstaat een suggestiever beeld dat verhult en de verbeelding triggert. We dagen de grens van kitsch uit tot een sterk esthetisch beeld.

Voorkennis
Niveau 3: je kan volledig manueel fotograferen.
Praktische info

Je hebt een digitaal reflex- of compact fototoestel (waarvan de flits uitkan), deze breng je mee incl. je lader en usb kabeltje.
Heb je al Lightroom op je eigen laptop? Breng deze dan ook zeker mee en laat dit aan ons weten via een mailtje naar marissa@wisper.be.

Sessie(s)
zaterdag, 4 april, 2020 - 10:00 tot 17:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2020-04-04 10:00 2020-04-04 17:00 Europe/Brussels Masterweekend: Lightroom als schilderstool . Lightroom gebruik je misschien wel voor beeldcorrectie. Maar de mogelijkheden van de software gaan veel verder! Tijdens deze cursus gebruiken we het als maniupulatiegereedschap om schilderachtige,... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/masterweekend-lightroom-als-schilderstool
zondag, 5 april, 2020 - 10:00 tot 17:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2020-04-05 10:00 2020-04-05 17:00 Europe/Brussels Masterweekend: Lightroom als schilderstool . Lightroom gebruik je misschien wel voor beeldcorrectie. Maar de mogelijkheden van de software gaan veel verder! Tijdens deze cursus gebruiken we het als maniupulatiegereedschap om schilderachtige,... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/masterweekend-lightroom-als-schilderstool
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€125,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€114,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€91,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€86,00
kansentarief UITPAS Leuven (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Leuven
€23,00
Locatie

OPEK

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!