Masterweekend: mysterie, bevreemding en suggestie

Code: 
20LNF292W
Beschrijving

Mysterie, bevreemding en suggestie op schijnbaar alledaagse plaatsen (op een kantoor, in een bad- of eetkamer,...) of in schijnbaar alledaagse situaties. We fotograferen doodgewone, dagelijkse scènes op zo'n manier dat ze betekenisvol en speciaal worden. Bevreemding en abstractie komen dan al snel om de hoek kijken. Maar ook het verhalende, het poëtische. Welk accent je legt, kies jij als fotograaf.

​Met enkele fotografische trucs transformeren we onze blik: van alledaags naar kunstzinnig. We spelen met kadrage, doen enkele kleine ingrepen of creëren een eenvoudige enscenering.

Inspiratie halen we uit de omgeving en bij bekende fotografen: ​Edward Hopper, Thomas Demand, Dirk Braeckman, Clare Rae of Karin Borghout.


Hoe capteren we het het surreële met het objectieve fototoestel? We zoeken strategieën om deze paradox van de fotografie aan te pakken. Een weekend lang gaan we spelen met de werkelijkheid ... net zolang tot echt en onecht niet meer van elkaar te onderscheiden zijn. Alleen voor waaghalzen!

Voorkennis
Niveau 2-3: je geheel manueel fotograferen  
Praktische info

Je hebt een digitaal reflex- of compact fototoestel (waarvan de flits uitkan), deze breng je mee.
Breng lader en usb kabeltje mee.
Werk je graag op je eigen laptop? Breng deze dan ook zeker mee.

Sessie(s)
zaterdag, 24 oktober, 2020 - 10:00 tot 17:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2020-10-24 10:00 2020-10-24 17:00 Europe/Brussels Masterweekend: mysterie, bevreemding en suggestie . Mysterie, bevreemding en suggestie op schijnbaar alledaagse plaatsen (op een kantoor, in een bad- of eetkamer,...) of in schijnbaar alledaagse situaties. We fotograferen doodgewone, dagelijkse scènes... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/masterweekend-mysterie-bevreemding-en-suggestie
zondag, 25 oktober, 2020 - 10:00 tot 17:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2020-10-25 10:00 2020-10-25 17:00 Europe/Brussels Masterweekend: mysterie, bevreemding en suggestie . Mysterie, bevreemding en suggestie op schijnbaar alledaagse plaatsen (op een kantoor, in een bad- of eetkamer,...) of in schijnbaar alledaagse situaties. We fotograferen doodgewone, dagelijkse scènes... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/masterweekend-mysterie-bevreemding-en-suggestie
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€108,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€98,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€78,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€74,00
kansentarief UITPAS Leuven (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Leuven
€20,00
Locatie

OPEK

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.