Masterweekend: spelen met tijd

Code: 
18LNF926W
Beschrijving

Tijd is relatief. De ene minuut is de andere niet. Soms wil je dat de tijd snel gaat en beweegt, soms wil je de tijd even stilzetten. Maar kun je tijd en tijdsverloop ook fotograferen? Daarover gaat deze cursus.

Via actieve en onderzoekende oefeningen experimenteren we met het gegeven tijd. Voor fotografen speelt de sluitertijd een vanzelfsprekende rol, maar welke andere factoren kunnen we vinden die het gegeven tijd in onze beelden laten zien? We halen inspiratie uit de dagelijkse omgeving, uit film, uit gedachtenspinsels, uit toevalligheden. 

Docente Sara experimenteert als fotografe zelf volop met andere manieren om de werkelijkheid in beeld te brengen en loodst je zwierig door deze ongewone tijdreis! 

Honger naar meer? We hebben nadien nog drie andere Masterweekends voor je klaarstaan: Licht en flits, Zelfportretten en Reisfotografie

Voorkennis
BASIS (je hebt fotografie-ervaring: je kent en beheerst ISO, sluitertijd en diafragma) OF ERVAREN (je kan geheel manueel fotograferen)
Praktische info

Je hebt een digitaal reflex- of compact fototoestel, deze breng je mee.
Breng ook zeker je lader en usb kabeltje mee.
We hebben enkele laptops voorzien, maar je brengt best je eigen laptop mee.

Sessie(s)
zaterdag, 8 december, 2018 - 10:00 tot 17:00
OPEK - Dak
2018-12-08 10:00 2018-12-08 17:00 Europe/Brussels Masterweekend: spelen met tijd . Tijd is relatief. De ene minuut is de andere niet. Soms wil je dat de tijd snel gaat en beweegt, soms wil je de tijd even stilzetten. Maar kun je tijd en tijdsverloop ook fotograferen? Daarover gaat... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/masterweekend-spelen-met-tijd
zondag, 9 december, 2018 - 10:00 tot 17:00
OPEK - Dak
2018-12-09 10:00 2018-12-09 17:00 Europe/Brussels Masterweekend: spelen met tijd . Tijd is relatief. De ene minuut is de andere niet. Soms wil je dat de tijd snel gaat en beweegt, soms wil je de tijd even stilzetten. Maar kun je tijd en tijdsverloop ook fotograferen? Daarover gaat... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/masterweekend-spelen-met-tijd
Begeleiding
Prijzen
Standaardprijs
€94,00
-25jaar/ +65jaar / werkzoekend/ 66% invalide
€84,60
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€79,90
kansentarief UITPAS Leuven (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Leuven
€18,80
Locatie

OPEK

Vaartkom 4
3000 Leuven
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.