Storyboard 2.0: geef je ideeën visueel vorm

Code: 
18LNB870W
Beschrijving

Wegens groot succes: een vervolg op de eerste cursus Storyboard! Maar let op: zowel cursisten die de cursus eerder volgden als nieuwe cursisten kunnen inschrijven! De reeks bestaat uit twee zaterdagen met tussendoor een thuisopdrachtje. 
 
Twee zondagen waarbij je storyboard-technieken out-of-the-box toepast! Deze cursus biedt een spannend inzicht in de kracht van het visuele verhaal voor wie graag beeldend bezig is maar soms moeite heeft met de vertaalslag van idee naar vorm. 

​Zoek je een manier om een vaag idee eindelijk in beeld op papier te krijgen of heb je juist massa's verhaal en zie je door de bomen het bos niet meer? Of wil je je gewoon laten inspireren door wat er op je pad komt? Deze storyboard-cursus geeft je nieuwe inspiratie door een beeldende manier van brainstormen. 

Een storyboard is namelijk een visueel verhaal in de breedste zin van het woord! Aan de basis ligt een zelfverzonnen verhaal over al dan niet bestaande werelden, kleine of grote dingen, grappen, gevoelens, wilde avonturen of een sprookje diep in jou.

Tekenend, schetsend of fotograferend komen we tot gebeurtenissen, scènes met figuren, een gepast decor. Met pakkende anekdotes of juist een stil avontuur. Zo onderzoeken we hoe een opeenvolging van prenten een verhaal oproept én wat je hiermee kan vertellen. Via speelse opdrachten werk je stapsgewijs toe naar een persoonlijke benadering van het concept storyboard. Samen met de groep onderzoek je verschillende werkwijzen en mogelijkheden.

We (her)interpreteren daarbij het concept storyboard zo divers mogelijk en gebruiken filmische aspecten om tot eigen beeldverhaal te komen. Vandaar kan je zelf kiezen welke kant je opgaat. Wordt je storyboard de basis voor een film? Ga je verder met een strip of graphic novel? Kies je voor een tekening op groot formaat? Eens je alle mogelijkheden letterlijk op een rijtje hebt gezet, wordt het je een stuk duidelijker wat de volgende stap is. 

Voorkennis
Voor deelnemers met basiservaring: een beetje tekenervaring is voldoende, maar meer mag natuurlijk ook.
Praktische info

Alle materiaal is aanwezig in in de cursusprijs inbegrepen.

Sessie(s)
zondag, 11 november, 2018 - 10:00 tot 17:00
OPEK - Beeldatelier
2018-11-11 10:00 2018-11-11 17:00 Europe/Brussels Storyboard 2.0: geef je ideeën visueel vorm . Wegens groot succes: een vervolg op de eerste cursus Storyboard! Maar let op: zowel cursisten die de cursus eerder volgden als nieuwe cursisten kunnen inschrijven! De reeks bestaat uit twee... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/storyboard-20-geef-je-idee-n-visueel-vorm
zondag, 25 november, 2018 - 10:00 tot 17:00
OPEK - Beeldatelier
2018-11-25 10:00 2018-11-25 17:00 Europe/Brussels Storyboard 2.0: geef je ideeën visueel vorm . Wegens groot succes: een vervolg op de eerste cursus Storyboard! Maar let op: zowel cursisten die de cursus eerder volgden als nieuwe cursisten kunnen inschrijven! De reeks bestaat uit twee... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/storyboard-20-geef-je-idee-n-visueel-vorm
Begeleiding
Prijzen
Standaardprijs
€85,00
-25jaar/ +65jaar / werkzoekend/ 66% invalide
€76,50
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€72,30
UITpas (sociaal tarief)
€17,00
Locatie

OPEK

Vaartkom 4
3000 Leuven
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.