Studiofotografie

Code: 
19LNF618W
Beschrijving

De titel zegt het al: in deze cursus leer je fotograferen met de middelen die je in de studio tot je beschikking hebt. We creëren met alledaags materiaal een eenvoudige studiosetting (met én zonder achtergrond) die je ook thuis kan reconstrueren. Maar we werken ook op locatie buiten!


Je leert omgaan met verschillende onnatuurlijke lichtbronnen (van studioflitsers tot bouwlampen - alles is bruikbaar) en maakt kennis met diverse hulpmiddelen en accessoires. Al doende ontdek je welke sfeer en betekenis die toevoegen aan je foto’s. ​We onderzoeken dus hoe de verschillende technische mogelijkheden van invloed zijn op onze beelden. We fotograferen elkaar en ensceneren stillevens en producten. En niet enkel voor een witte achtergrond! We werken dus ook in en met de de ruimte - binnen en buiten de studio - en onderzoeken hoe we deze kunnen gebruiken.


In de studio, maar ook op andere locaties kan het gebruik van flitslicht essentieel zijn. De flits opent tal van fotografische mogelijkheden: invulflitsen, kleuren accentueren, bewegingen bevriezen, je onderwerp herkenbaar maken of helemaal losmaken van de achtergrond, je beeld ietwat surrealistisch maken. Eens je het verband begrijpt tussen de camera en de externe flitser, zijn de mogelijkheden legio!


De techniek in dienst van jouw eigenzinnige beeld, daar gaat deze cursus uiteindelijk om. Verwacht dus geen theoretische uiteenzetting van de do’s and don’ts: er wordt actief gefotografeerd en besproken. We leren van elkaar: via experimenten met het materiaal ontvouwt zich een geheel nieuwe wereld aan mogelijkheden.

Voorkennis
Niveau 2: voor deze cursus heb je ervaring in fotograferen in die zin dat je sluitertijd, diafragma en ISO kent en beheerst.
Praktische info

Je hebt een digitaal reflex- of compact fototoestel (waarvan de flits uitkan), deze breng je mee.
Breng lader en usb kabeltje mee.
Werk je graag op je eigen laptop? Breng deze dan ook zeker mee.

Sessie(s)
zaterdag, 9 november, 2019 - 10:00 tot 17:00
OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN - Box
2019-11-09 10:00 2019-11-09 17:00 Europe/Brussels Studiofotografie . De titel zegt het al: in deze cursus leer je fotograferen met de middelen die je in de studio tot je beschikking hebt. We creëren met alledaags materiaal een eenvoudige studiosetting (met én zonder... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/studiofotografie
zondag, 10 november, 2019 - 10:00 tot 17:00
OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN - Box
2019-11-10 10:00 2019-11-10 17:00 Europe/Brussels Studiofotografie . De titel zegt het al: in deze cursus leer je fotograferen met de middelen die je in de studio tot je beschikking hebt. We creëren met alledaags materiaal een eenvoudige studiosetting (met én zonder... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/studiofotografie
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€106,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€96,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€77,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€72,00
kansentarief UITPAS Leuven (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Leuven
€19,00
Gratis deelnemer 1+1 actie (zie www.wisper.be/jongerendeal)
€0,00
Locatie

OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.