WISPERpro | Beelden en betekenis

Code: 
21EVB237W
Beschrijving

Een dag lang onderzoeken we hoe alles rondom ons betekenis kan hebben en hoe je deze betekenis kunt creëren, veranderen en manipuleren. We vertrekken vanuit de dagdagelijkse realiteit, maar kijken ook naar de kunsten: van objet trouvé naar symbolisme, abstractie en andere en oude culturen.

Betekenis geven is ook zin geven. En zin geven creëert betrokkenheid. We staan dus ook stil bij hoe je individuen in groepen actief kunt betrekken: door vanaf het begin ruimte te maken voor persoonlijke visies, interpretaties en tegelijk stil te staan bij die van anderen.

We schotelen je geen kant-en-klare handleiding voor, maar wel alle ingrediënten voor een boeiend gezamenlijk onderzoek dat we actief aangaan in groep. Verwacht je daarbij afwisselend aan twee- en driedimensionale werkvormen.

Je krijgt input op twee vlakken. Ten eerste krijg je concrete oefenstof aangereikt: inspiratie om je eigen sessies actief, beeldend en laagdrempelig te maken. Ten tweede werken we rond methodiek: een gestructureerde manier om via beeldende middelen de persoonlijke vaardigheden van mensen te ontwikkelen en hun creativiteit te vergroten.

​​

+++

/ vroegboekactie - schrijf in vóór 1 december 2020 en breng gratis een collega mee

Vermeld daarvoor de naam van je collega en school/organisatie bij je eigen inschrijving. Schrijf daarna je collega in, kies het tarief gratis PRO deelnemer en vermeld je eigen naam en school/organisatie opnieuw als opmerking.

Voorkennis
Voor docenten en begeleiders van groepen die graag beeldend werken.
Praktische info

Alle materiaal is aanwezig in in de cursusprijs inbegrepen.
Breng liefst een eigen schort mee.

Sessie(s)
zondag, 11 april, 2021 - 10:00 tot 17:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2021-04-11 10:00 2021-04-11 17:00 Europe/Brussels WISPERpro | Beelden en betekenis . Een dag lang onderzoeken we hoe alles rondom ons betekenis kan hebben en hoe je deze betekenis kunt creëren, veranderen en manipuleren. We vertrekken vanuit de dagdagelijkse realiteit, maar kijken... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/wisperpro-beelden-en-betekenis
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€53,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€48,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€38,00
Locatie

OPEK

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.