WISPERpro - Laat je groep dansen vanuit alledaagse bewegingen

Code: 
19EVD034W
Beschrijving

Dans en beweging zijn alomtegenwoordig, ook in onze doordeweekse, vertrouwde context! 

Jouw dagelijkse realiteit is het vertrekpunt van deze cursus. Waar zit dans in verscholen? Hoe kan een herkenbare handeling als groeten, het bord afwissen of een lokaal binnen- en buitenwandelen tot dans worden? Waar vinden we dans in de interacties en formaties op de speelplaats? Hoe worden dagelijkse routines dansmateriaal? Hoe kunnen we dit samen met onze groep vertalen naar boeiende bewegingsmomenten?

We gaan op zoek naar het potentieel van elke dag en van verschillende ruimtelijke settings. We vertrekken vanuit herkenbare thema’s uit jouw groepscontext. We bekijken hoe professionele choreografen vanuit alledaagse handelingen, objecten en plekken dansmateriaal ontwikkelen en gaan ook met die ideeën aan de slag.

Kom mee onderzoeken. Wij brengen inspiratie, veel inspiratie. Je gaat gegarandeerd naar huis met ideeën die je dagelijkse begeleidingsgebeuren een boost geven!

Op zoek naar nog meer inspirerende input? Volg ook de WISPERpro: Artistieke materiaal ontwikkelen met jongeren.

---

Wist je trouwens dat je gratis een collega mag meebrengen naar elke WISPERpro cursus waarvoor je bent ingeschreven? Vermeld dan de naam van je collega en school/organisatie bij je eigen inschrijving. Schrijf daarna je collega in, kies het tarief Gratis PRO deelnemer en vermeld je eigen naam en school/organisatie opnieuw als opmerking.

Voorkennis
Voor leerkrachten en begeleiders.
Praktische info

Draag kledij waarin je gemakkelijk kan bewegen. Breng een flesje water en een lunch mee voor tussendoor.

Sessie(s)
dinsdag, 5 maart, 2019 - 10:00 tot 16:00
OPEK - Box
2019-03-05 10:00 2019-03-05 16:00 Europe/Brussels WISPERpro - Laat je groep dansen vanuit alledaagse bewegingen . Dans en beweging zijn alomtegenwoordig, ook in onze doordeweekse, vertrouwde context! Jouw dagelijkse realiteit is het vertrekpunt van deze cursus. Waar zit dans in verscholen? Hoe kan een herkenbare... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/wisperpro-laat-je-groep-dansen-vanuit-alledaagse-bewegingen
Begeleiding
Prijzen
Standaardprijs
€35,00
-25jaar/ +65jaar / werkzoekend/ 66% invalide
€31,50
Gratis PRO deelnemer
€0,00
Locatie

OPENBAAR ENTREPOT VOOR DE KUNSTEN

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.