WISPERpro | Muzieklessen maken en aanbieden

Code: 
21EVM349W
Beschrijving

BELANGRIJK

Op dit moment zijn we onze WISPERpro cursussen aan het herdenken om zo flexibel mogelijk cursus te kunnen blijven geven in deze onvoorspelbare tijden. Dat betekent ook dat het format van deze cursus mogelijks nog kan wijzigen. In dat geval vind je de wijzigingen ten laatste op 11 maart 2020 terug op deze pagina. Ben je al ingeschreven en kan je je niet vinden in deze wijzigingen, dan kan je op dat moment nog kosteloos annuleren volgens onze voorwaarden.///


Je wil jouw groep op een actieve manier laten kennismaken met muziek of je wil muziek inzetten als middel om de creativiteit te boosten in jouw (les)praktijk? Welkom op deze intensieve driedaagse waarin de verschillende aspecten van muziekbegeleiding belicht worden. 


We besteden aandacht aan zingen, muziek maken (instrument en samenspel) en percussie in groep. We kijken naar improvisatie en compositie en de vaardigheden van een muziekbegeleider. Ook het maken van muziekopnames (met de computer) komen aan bod! 


Verwacht input op twee vlakken. Ten eerste krijg je concrete oefenstof aangereikt: inspiratie om je eigen lessen of vormingssessies actief, muzikaal en actueel te maken. Ten tweede werken we rond methode: een gestructureerde manier om via muzikale middelen de persoonlijke vaardigheden van mensen te ontwikkelen en hun muzikaliteit en creativiteit te vergroten. Je maakt kennis met een doelenschema en een didactiek voor muziekeducatie.


Bij de cursus hoort ook een uitgeschreven verslag van de oefeningen en methodes.


Verwacht geen theoretische uiteenzettingen: muziek staat centraal! We richten ons vooral op specifieke situaties en vragen waarmee je als muziekbegeleider geconfronteerd wordt: musiceren zonder techniek, creatieprocessen begeleiden van inspiratie tot muzikaal product, omgaan met tegenstellingen (pop vs. klassiek, jong vs. oud, akoestisch vs. elektrisch, commercieel vs. traditioneel). Daarbij staan we ook stil bij muzikale ontwikkeling bij verschillende leeftijden en doelgroepen. 


Op zaterdag 1 mei organiseren we een opvolgdag waarbij de deelnemers ervaringen kunnen uitwisselen. Zo krijg je de kans om sessies of oefeningen die aangeboden werden tijdens de cursus, meteen uit te proberen in de praktijk en nadien in groep te bespreken. 


Voorkennis
Voor iedereen die kinderen, jongeren of volwassenen op een actieve manier wil laten kennismaken met muziek: sociaal-cultureel werkers, jeugdwerkers, muzikanten, muziektherapeuten, leerkrachten muziek, kunsteducatieve begeleiders. Zowel beginnende lesgevers (die een goede start willen nemen) als ervaren begeleiders (die herbronning zoeken) kunnen hun gading vinden in deze opleiding.
Praktische info

WISPER beschikt over een piano en allerlei percussie-instrumenten. Bespeel je een ander instrument, vermeld dit dan bij inschrijving en breng dit gerust mee.

Sessie(s)
woensdag, 14 april, 2021 - 10:00 tot 17:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2021-04-14 10:00 2021-04-14 17:00 Europe/Brussels WISPERpro | Muzieklessen maken en aanbieden . BELANGRIJKOp dit moment zijn we onze WISPERpro cursussen aan het herdenken om zo flexibel mogelijk cursus te kunnen blijven geven in deze onvoorspelbare tijden. Dat betekent ook dat het format van... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/wisperpro-muzieklessen-maken-en-aanbieden-0
donderdag, 15 april, 2021 - 10:00 tot 17:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2021-04-15 10:00 2021-04-15 17:00 Europe/Brussels WISPERpro | Muzieklessen maken en aanbieden . BELANGRIJKOp dit moment zijn we onze WISPERpro cursussen aan het herdenken om zo flexibel mogelijk cursus te kunnen blijven geven in deze onvoorspelbare tijden. Dat betekent ook dat het format van... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/wisperpro-muzieklessen-maken-en-aanbieden-0
vrijdag, 16 april, 2021 - 10:00 tot 17:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2021-04-16 10:00 2021-04-16 17:00 Europe/Brussels WISPERpro | Muzieklessen maken en aanbieden . BELANGRIJKOp dit moment zijn we onze WISPERpro cursussen aan het herdenken om zo flexibel mogelijk cursus te kunnen blijven geven in deze onvoorspelbare tijden. Dat betekent ook dat het format van... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/wisperpro-muzieklessen-maken-en-aanbieden-0
zaterdag, 1 mei, 2021 - 10:00 tot 17:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2021-05-01 10:00 2021-05-01 17:00 Europe/Brussels WISPERpro | Muzieklessen maken en aanbieden . BELANGRIJKOp dit moment zijn we onze WISPERpro cursussen aan het herdenken om zo flexibel mogelijk cursus te kunnen blijven geven in deze onvoorspelbare tijden. Dat betekent ook dat het format van... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/wisperpro-muzieklessen-maken-en-aanbieden-0
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€207,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€188,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€150,00
Locatie

OPEK

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.