WISPERpro | Praktijkmateriaal voor theaterdocenten

Code: 
21EVT198W
Deze cursus is helaas volzet maar je kan je wel nog inschrijven zodat je op de wachtlijst komt te staan!
Beschrijving

Tijdens deze driedaagse voor theaterdocenten komen zowel lesopbouw, begeleidersstijl als theaterdoelstellingen aan bod. Je krijgt concreet praktijkmateriaal en handgrepen aangereikt waar je nadien onmiddellijk mee aan de slag kan.


Elke dag focussen we op een ander aspect van het maken en begeleiden van dramalessen.


Eerst buigen we ons over de bouwstenen van het theater. Cognitieve, sociale, emotionele én technische vaardigheden: samen brengen we de verschillende doelstellingen binnen het theatervak in kaart en komen we tot een kader waarin we deze structureel oplijsten.


Vervolgens werken we rond sessies ontwikkelen. Je leert op een inventieve manier je eigen theateroefeningen te bedenken en ontwikkelt de vaardigheid om een stapsgewijze en logische lesopbouw te maken. We kijken ook naar de verschillende inspiratiebronnen vanwaaruit theaterlessen kunnen ontstaan.


Tot slot besteden we aandacht aan jouw manier van lesgeven en je eigen rol als begeleider van een creatief proces. We identificeren de eigenschappen en houdingen die essentieel zijn bij het begeleiden van een artistiek vak en onderzoeken vervolgens hoe we die vanuit onze eigenheid kunnen toepassen.


Voor iedereen die input zoekt voor het maken en begeleiden van dramalessen: theaterdocenten, leerkrachten en jeugdwerkers.


+++


/ vroegboekactie - schrijf in vóór 1 december 2020 en breng gratis een collega mee

Vermeld daarvoor de naam van je collega en school/organisatie bij je eigen inschrijving. Schrijf daarna je collega in, kies het tarief gratis PRO deelnemer en vermeld je eigen naam en school/organisatie opnieuw als opmerking.

Voorkennis
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die input zoekt voor het maken en begeleiden van dramalessen: theaterdocenten, leerkrachten en jeugdwerkers. In deze driedaagse komen zowel lesopbouw, begeleidersstijl als theaterdoelstellingen en –inspiratie aan bod. Ben je eerder op zoek naar manieren om theater in te zetten als middel bij een persoonsgerichte en/of therapeutische aanpak naar jouw groep toe? Dan is deze cursus wellicht niet wat je zoekt. Bij twijfel, mail eva@wisper.be
Sessie(s)
woensdag, 7 april, 2021 - 11:00 tot 17:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2021-04-07 11:00 2021-04-07 17:00 Europe/Brussels WISPERpro | Praktijkmateriaal voor theaterdocenten . Tijdens deze driedaagse voor theaterdocenten komen zowel lesopbouw, begeleidersstijl als theaterdoelstellingen aan bod. Je krijgt concreet praktijkmateriaal en handgrepen aangereikt waar je nadien... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/wisperpro-praktijkmateriaal-voor-theaterdocenten-2
donderdag, 8 april, 2021 - 11:00 tot 17:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2021-04-08 11:00 2021-04-08 17:00 Europe/Brussels WISPERpro | Praktijkmateriaal voor theaterdocenten . Tijdens deze driedaagse voor theaterdocenten komen zowel lesopbouw, begeleidersstijl als theaterdoelstellingen aan bod. Je krijgt concreet praktijkmateriaal en handgrepen aangereikt waar je nadien... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/wisperpro-praktijkmateriaal-voor-theaterdocenten-2
vrijdag, 9 april, 2021 - 11:00 tot 17:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2021-04-09 11:00 2021-04-09 17:00 Europe/Brussels WISPERpro | Praktijkmateriaal voor theaterdocenten . Tijdens deze driedaagse voor theaterdocenten komen zowel lesopbouw, begeleidersstijl als theaterdoelstellingen aan bod. Je krijgt concreet praktijkmateriaal en handgrepen aangereikt waar je nadien... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/wisperpro-praktijkmateriaal-voor-theaterdocenten-2
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€140,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€127,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€102,00
Locatie

OPEK

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.