WISPERpro | Werken rond kruisbestuiving tussen artistieke disciplines

Code: 
20EVT593W
Inschrijven voor deze cursus is niet meer mogelijk. tot 2020-03-15
Beschrijving

Als multidisciplinaire educatieve organisatie is WISPER de plaats bij uitstek om het te hebben over de kruisbestuiving tussen artistieke domeinen. Kunstenaars-docenten kijken er naar elkaars aanpak, werken samen, leren van elkaar.

 

Samenwerken wordt razend interessant als je je door elkaar laat beïnvloeden en er een wisselwerking ontstaat. Cruciaal daarbij zijn het vertrouwen in elkaar en de onbevangen nieuwsgierigheid naar het vooraf volledig onbekende resultaat dat daarbij uit de bus zal komen.

 

De uitdaging? Elk domein in zijn kracht houden. Muziek is geen achtergrondgeluid bij een theaterscène, een dialoog is geen vertelling van een beeld. Elke domein is evenwaardig aan het andere en er is geen sprake van hiërarchie.

 

Met dit rijke gegeven zetten we een veelbelovend educatief experiment op poten! Wat vooraf vastligt: twee dagen, vier docenten, vier artistieke disciplines, vier lokalen … En jullie: een groep artistiek-educatieve deelnemers.

 

Elke docent ontvangt de groep en start met een artistieke insteek (een opdracht of een reeks oefeningen) die resulteert in een eerste ervaring en een zichtbaar of hoorbaar resultaat. Daarna gaat een andere docent verder, inspelend op een gemeenschappelijk punt. Welk aanknopingspunt is boeiend om verder in een nieuw domein te verkennen? Waar raken dans en beeld elkaar?

 

Af en toe zal de ontmoeting wat wringen of twijfel opwekken: ook dat hoort erbij en gaan we niet uit de weg! Op die manier gaan we de vier domeinen af: beeldende kunsten, dans, muziek en theater. Stilaan komen we tot een resultaat terwijl onze inzichten over een multidisciplinair educatief proces gestaag toenemen. 

 

100% korting voor je collega

Je mag gratis een collega meebrengen naar elke WISPERpro cursus waarvoor je bent ingeschreven! Vermeld dan de naam van je collega en school/organisatie bij je eigen inschrijving. Schrijf daarna je collega in, kies het tarief 'Gratis PRO deelnemer' en vermeld je eigen naam en school/organisatie opnieuw als opmerking.

Voorkennis
Je bent leerkracht, begeleider en/of hebt interesse in werken met uiteenlopende groepen kinderen, jongeren of volwassenen vanuit een kunstzinnige insteek.
Sessie(s)
woensdag, 15 april, 2020 - 10:00 tot 17:00
OPEK - Beeldatelier
2020-04-15 10:00 2020-04-15 17:00 Europe/Brussels WISPERpro | Werken rond kruisbestuiving tussen artistieke disciplines . Als multidisciplinaire educatieve organisatie is WISPER de plaats bij uitstek om het te hebben over de kruisbestuiving tussen artistieke domeinen. Kunstenaars-docenten kijken er naar elkaars aanpak,... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/wisperpro-werken-rond-kruisbestuiving-tussen-artistieke-disciplines
donderdag, 16 april, 2020 - 10:00 tot 17:00
OPEK - Beeldatelier
2020-04-16 10:00 2020-04-16 17:00 Europe/Brussels WISPERpro | Werken rond kruisbestuiving tussen artistieke disciplines . Als multidisciplinaire educatieve organisatie is WISPER de plaats bij uitstek om het te hebben over de kruisbestuiving tussen artistieke domeinen. Kunstenaars-docenten kijken er naar elkaars aanpak,... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/wisperpro-werken-rond-kruisbestuiving-tussen-artistieke-disciplines
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€86,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€78,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€62,00
Gratis PRO deelnemer
€0,00
Locatie

OPEK

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!