ZOMER LEUVEN | Drum & grooves: mixed percussie

Code: 
20LZM040W
Beschrijving

Ken je die onweerstaanbaar swingende percussiegroepen op feesten, festivals en evenementen? Op deze cursusdag speel jij gewoonweg zelf in zo'n collectief. Je maakt daarbij kennis met verschillende soorten percussie: drums en shakers, conga’s en bellen, met stokken en met je handen!


We starten met een aantal basistechnieken en -ritmes. Deze vormen de bouwstenen voor allerlei swingende grooves en breaks. Toch ligt de focus van deze percussiedag vooral op het leren en proberen combineren van verschillende ritmepatronen. Maak je dus klaar om zelf - letterlijk - aan de slag te gaan!


Het resultaat van deze workshop is een ritmische compositie, waarbij de inbreng van elke percussionist tot zijn recht komt. Die sturen we 's avonds de stad in, als het even kan vanop het dak van OPEK. Leuven zal het geweten hebben!

Voorkennis
Niveau X: voor iedereen die wil kennismaken met de ritmes en instrumenten van latin percussie. Ervaring speelt geen rol! Ook ervaren drummers die willen kennismaken met mixed percussie zijn welkom.
Praktische info

WISPER voorziet een aantal conga's, djembé's en kleinere percussie-instrumenten. Je mag ook eigen materiaal meebrengen.
///
Op www.wisper.be/corona vind je een veiligheidsgids met de dingen waar je extra rekening mee moet houden als deelnemer. Bedankt om deze vooraf grondig door te nemen en steeds te respecteren tijdens de cursus!

Sessie(s)
zaterdag, 1 augustus, 2020 - 11:00 tot 17:00
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2020-08-01 11:00 2020-08-01 17:00 Europe/Brussels ZOMER LEUVEN | Drum & grooves: mixed percussie . Ken je die onweerstaanbaar swingende percussiegroepen op feesten, festivals en evenementen? Op deze cursusdag speel jij gewoonweg zelf in zo'n collectief. Je maakt daarbij kennis met... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/zomer-leuven-drum-grooves-mixed-percussie
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€37,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€34,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€27,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€26,00
kansentarief UITPAS Leuven (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Leuven
€7,00
Locatie

OPEK

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.