ZOMER LEUVEN | Fotografie: inspiratie bij hedendaagse fotografen

Code: 
20LZF467W
Beschrijving

De fotograaf en zijn camera: daar valt heel wat over te zeggen. Als kunstenaar kijkt de fotograaf op een eigenzinnige manier naar de dingen. Zijn camera staat volledig ten dienste van wat hij wil vertellen, hij stelt de knopjes van het apparaat dus af in functie van zijn eigen blik. Benieuwd hoe jij dat kan doen in je geheel eigen stijl?

Maak kennis met verschillende hedendaagse fotografen zoals Jimmy Kets, Andreas Gursky en Martha Rosler. We nemen hun manier van kijken en fotograferen onder de loep en proberen hun beelden en technieken te analyseren, interpreteren en te plaatsen in een hedendaagse én persoonlijke context. Aan blind kopiëren doen we natuurlijk niet mee, wel laten we ons werken van andere fotografen prikkelen tot een persoonlijk onderzoek.

In deze cursus ligt de focus niet zozeer op het maken van leuke kiekjes, maar op de zoektocht naar jouw eigen(zinnige) beeldtaal. Voor cursisten die al uit de voeten kunnen met diafragma en sluitertijd. Verder iedereen welkom!


+++


TIP: combineer je fotografische uitlaatklep eens met collage, tekenen en schilderen in de cursus Collage: fotografie en beweging!

Voorkennis
Niveau 2: je kunt werken met die drie eenheid: ISO, sluitertijd en diafragma. 
Praktische info

Je werkt met je eigen digitale reflexcamera of een compact fototoestel (waarvan je de flits kan uitzetten). Vergeet ook je lader en usb-kabel niet. Werk je graag op je eigen laptop? Breng deze dan ook zeker mee.
///
Op www.wisper.be/corona vind je een veiligheidsgids met de dingen waar je extra rekening mee moet houden als deelnemer. Bedankt om deze vooraf grondig door te nemen en steeds te respecteren tijdens de cursus!

Sessie(s)
zaterdag, 25 juli, 2020 - 10:30 tot 17:30
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2020-07-25 10:30 2020-07-25 17:30 Europe/Brussels ZOMER LEUVEN | Fotografie: inspiratie bij hedendaagse fotografen . De fotograaf en zijn camera: daar valt heel wat over te zeggen. Als kunstenaar kijkt de fotograaf op een eigenzinnige manier naar de dingen. Zijn camera staat volledig ten dienste van wat hij wil... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/zomer-leuven-fotografie-inspiratie-bij-hedendaagse-fotografen
zondag, 26 juli, 2020 - 10:30 tot 17:30
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2020-07-26 10:30 2020-07-26 17:30 Europe/Brussels ZOMER LEUVEN | Fotografie: inspiratie bij hedendaagse fotografen . De fotograaf en zijn camera: daar valt heel wat over te zeggen. Als kunstenaar kijkt de fotograaf op een eigenzinnige manier naar de dingen. Zijn camera staat volledig ten dienste van wat hij wil... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/zomer-leuven-fotografie-inspiratie-bij-hedendaagse-fotografen
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€108,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€98,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€78,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€74,00
kansentarief UITPAS Leuven (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Leuven
€20,00
Locatie

OPEK

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.