ZOMER LEUVEN | Schilderen: tussen figuratie en abstractie

Code: 
20LZB465W
Deze cursus is helaas volzet maar je kan je wel nog inschrijven zodat je op de wachtlijst komt te staan!
Beschrijving

Waar eindigt figuratie en waar begint abstractie? Op welk punt gaan de twee naadloos in elkaar over en hoe ontstaan er uit deze kruisbestuiving nieuwe verhalen? Kom het ontdekken, twee middagen in OPEK!

In deze cursus zoeken we naar de relatie tussen de twee uiterste beeldende werelden, met als rode draad het verhalende aspect. We doen dat bovendien in goed gezelschap. We starten bij René Daniëls en Fred Bervoets. Hun vluchtige, innerlijke figuratie leest haast zoals een biografie. Vandaaruit schakelen we over naar de lijnvoering van Pablo Picasso en Pierre Alechinsky.

Daarna maken we de brug naar abstractie. We verkennen universums van verschillende schilders en ontdekken hoe bepaalde elementen en symbolen optreden als narratieve impulsen. We eindigen onze trip bij de beeldende werelden van het abstract expressionisme, action- en colourfieldpainting en het werk van hedendaagse abstractionisten als Per Kirkeby, Arpaïs Du Bois en Wannes Lecompte.


Ga je zelf voor totaal abstract of vertel je je verhaal eerder figuratief met geabstraheerde elementen?


Is jouw honger naar schilder- en tekenexperiment niet te stillen? Dan is er voor jou ook:


Voorkennis
Niveau 2: je hebt wat geschilderd en bent bekend met beeldaspecten als bijvoorbeeld kleur, compositie etc. Je durft voluit experimenteren, en je vindt onderzoek minstens even interessant als het eindresultaat.
Praktische info

Alle materiaal is aanwezig in in de cursusprijs inbegrepen.
Breng liefst een eigen schort mee.
///
Op www.wisper.be/corona vind je een veiligheidsgids met de dingen waar je extra rekening mee moet houden als deelnemer. Bedankt om deze vooraf grondig door te nemen en steeds te respecteren tijdens de cursus!

Sessie(s)
donderdag, 16 juli, 2020 - 14:00 tot 17:30
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2020-07-16 14:00 2020-07-16 17:30 Europe/Brussels ZOMER LEUVEN | Schilderen: tussen figuratie en abstractie . Waar eindigt figuratie en waar begint abstractie? Op welk punt gaan de twee naadloos in elkaar over en hoe ontstaan er uit deze kruisbestuiving nieuwe verhalen? Kom het ontdekken, twee middagen in... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/zomer-leuven-schilderen-tussen-figuratie-en-abstractie
vrijdag, 17 juli, 2020 - 14:00 tot 17:30
OPEK - voor het precieze lokaal: check bij aankomst
2020-07-17 14:00 2020-07-17 17:30 Europe/Brussels ZOMER LEUVEN | Schilderen: tussen figuratie en abstractie . Waar eindigt figuratie en waar begint abstractie? Op welk punt gaan de twee naadloos in elkaar over en hoe ontstaan er uit deze kruisbestuiving nieuwe verhalen? Kom het ontdekken, twee middagen in... - https://www.wisper.be/cursus/leuven/zomer-leuven-schilderen-tussen-figuratie-en-abstractie
Begeleiding
Prijzen
Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen
€57,00
Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus
€52,00
Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft
€42,00
Cultuurkaarthouder KU Leuven voor studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LUCA Campus Lemmens
€39,00
kansentarief UITPAS Leuven (ocmw,vervangingsinkomens, etc....) enkel voor inwoners stad Leuven
€10,00
Locatie

OPEK

Vaartkom 4
3000 Leuven
België
Bereikbaarheid: een routebeschrijving en informatie over parkeren en openbaar vervoer vind je op www.opek.be/route OPEK is op wandel- en fietsafstand van het station van Leuven. Fietsdienst: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/leuven Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt:in de omgeving van OPEK is het overal betalend parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is deze: https://www.parkeren.be/parking/leuven/vaartkom Cursuslokaal: Je komt OPEK binnen langs de ingang rechts naast het café Entrepot. Op het einde van de loopbrug staat per dag aangegeven waar elke activiteit in het gebouw plaatsvindt. Volg je een reeks, dan check je dit best elke les. De eerste les word je onthaald aan een balie in café Entrepot. Lunchen: volg je een workshop overdag, dan kan je 's middags lunchen in café Entrepot of je lunchpakket opeten in de refter op het gelijkvloers.
Toegankelijkheid: Alle zalen in OPEK zijn rolstoeltoegankelijk. Opgelet als je met de wagen komt: gezien de heel ingrijpende werken en de voortdurende wijzigingen aan het plein en de wegen voor OPEK, calculeer je best extra parkeerplaats-zoektijd in!

Schrijf je in voor deze cursus!

You must have Javascript enabled to use this form.